По 60 лв. месечно ще е бонусът за всеки пенсионер

...
По 60 лв. месечно ще е бонусът за всеки пенсионер
Коментари Харесай

По 60 лева бонус за пенсионерите до юни, 1,5 млрд. за справяне с енергийната криза

По 60 лева месечно ще е бонусът за всеки пенсионер в идната половин година. Това разгласи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев след съвещанието на държавното управление. За бонусите на пенсионерите се предлага да бъдат дадени 750 млн. лева от по-добрата събираемост през тази година. Още 450 млн. ще са за помощ към бизнеса, изясни министър председателят Кирил Петков.

" Имаме 1 милиард и 200 милиона доходи в страната, които ще бъдат пренасочени към Народно събрание с предложение по какъв начин да бъдат изразходвани ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков след съвещанието на Министерски съвет. По думите му в предлагането към депутатите ще бъде посочено, че би трябвало да бъдат отпуснати 450 млн. лв. за спомагателна енергийна помощ към бизнеса.

„ Другото, което взехме решение, е да отпуснем 1,5 миларда лв. за подкрепяне на преодоляване на рецесията с цените на тока. От тези средства 1,3 милиарда лв. ще отидат за тока и към 200 милиона лв. за газта. Влизаме в доста мощна поддръжка в тази посока ", акцентира министър председателят.

„ В момента имаме доста преизпълнение на приходната част на бюджета – даже повече, в сравнение с беше планувано в актуализацията”. Това съобщи финансовият министър Асен Василев. Той акцентира, че енергийните помощи за бизнеса за декември ще бъдат изплатени на 6-7 януари следващата година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР