По 5 часа годишно военно обучение да имат учениците в

...
По 5 часа годишно военно обучение да имат учениците в
Коментари Харесай

Военно обучение за най-големите ученици да има през новата учебна година

По 5 часа годишно военно образование да имат учениците в последните от 11-и и 12-и клас от идната образователна година - 2023/2024, планува за образование на български жители за отбрана на отечеството. 

В плана е посочено, че се планува военното образование да се организира в часа на класа, да е пет часа годишно и да стартира след 1 декември на съответната образователна година. Обучението на учениците ще се организира в наличието на класния началник, военнослужещи или цивилни чиновници от Министерството на защитата, както и от структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, които са минали специфична подготовка за образование на възпитаници. 

Програмата за учениците от 10-и клас планува те да усвоят съществени познания и умения като оказване на помощ на популацията от въоръжените сили при рецесии от боен темперамент, оцеляване при разкриване на невзривени муниции, както и оказване подпомагане от въоръжените сили на органите за сигурност в битката им против разпространение на оръжия за всеобщо заличаване, противозаконен трафик на оръжие и тероризъм, а също и отбрана на популацията и сериозната инфраструктура и присъединяване на въоръжените сили в избавителни и евакуационни действия.

В програмата на 11-и клас е планувано и да се учи историята и сегашното на въоръжените сили на България, техните задачи и задания, както и присъединяване им в интервенции и задачи отвън територията на страната. Ще учат също и за същността, задачите и дилемите на запаса, ще се срещнат с въоръжението, екипировка на военните и метода за банкет на военна работа и на работа в запаса. 

" С плана на разпоредба се регламентира детайлно процедурата по кандидатстване и образование на български жители, отговарящи на изискванията на член 57 от Закона за запаса на въоръжените сили за придобиване на подготовка " Офицер от запаса ", като по този метод е преодоляна съществуващата празнина в настоящия акт на Министерски съвет ", се показва в Портала за публични съвещания на Министерския съвет.

Предвижда се постановлението да влезе в действие от образователната 2023/2024 година, защото е нужен период за запознаване на заинтригуваните лица за осъществяване на наредбите посочени в плана на разпоредба. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР