По 356 лева месечно ще предоставя от днес Агенцията по

...
По 356 лева месечно ще предоставя от днес Агенцията по
Коментари Харесай

От днес - 356 лв. месечно режийни за украински бежанци, които са почнали работа

По 356 лв. месечно ще дава от през днешния ден Агенцията по заетостта за наеми и режийни от разноски на украински жители с краткотрайна протекция, които са почнали работа.

Това ще става по план „ Солидарност”, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Проектът започва от през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на организацията.

Тези 356 лева ще се дават в продължение на три месеца.

Чрез плана ще бъде оказана навременна поддръжка за бърза трудова интеграция на разселени лица от Украйна с обезпечен достъп до пазара на труда, пристигнали в България след 24 февруари, прецизират от организацията.

Безвъзмездната финансова помощ по плана е в размер на 46 594 860 лв..

Украинските жители ще имат опция:
за приемане на психическа подкрепапрофесионално ориентиранетрудово консултиране и обосноваване за започване на работавключване в субсидирана претовареност на цялостно или ненапълно работно време на база минимална работна заплата за интервал до 3 месецаполучаване на поддръжка на работното място чрез обезпечен от работодателя менторполучаване на интеграционна добавка, включваща разноски за наем, режийни разноски и интернет в размер на 356 лева на месец за интервал до три месеца.
От Агенцията по заетостта прецизират, че с цел да се възползват от тези услуги, украинските жители следва да се записват в Дирекции „ Бюро по труда”, които са ситуирани на територията на цялата страна, и там да подават заявките си.

Работодателите, искащи да се включат в план „ Солидарност” и да наемат хора от целевата група, ще могат да подават заявление за включване в плана единствено посредством електронна платформа. В интервала на субсидираната претовареност те ще получават средства за хонорари на наетите украинци в размер на минималната работна заплата (710 лева.) и дължимите осигуровки за сметка на работодателите, както и тласъци, покриващи разноските за всички дължими вноски за сметка на работодателя, според условията на Кодекса на труда и Кодекса за обществено обезпечаване – за останалите на работа хора след интервала на субсидирана претовареност, изчислени върху откритата за страната минимална работна заплата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР