По 20 медицински сестри и акушерки ще приеме за четвърти

...
По 20 медицински сестри и акушерки ще приеме за четвърти
Коментари Харесай

Филиалът в Търново на Варненския медицински университет с нова кандидатстудентска кампания

По 20 медицински сестри и акушерки ще одобри за четвърти път филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново. Има възможност тази година бройките за медицински сестри да са с няколко повече, само че към момента няма дефинитивно решение за това, разяснява заместник-директорът Даниела Тасева.

Тя изясни, че искащите да се образоват единствено в остарялата столица, подават документите си във филиала във Велико Търново. Които желаят да аплайват за филиалите и в Шумен, и в Сливен, както и за останалите специалности в Медицинския лицей във Варна, подават документи във Варна. Независимо за къде се кандидатства, изпитът по биология е един и е на 18 юли.

„ В помощ на нашите кандидат- студенти организираме курс по биология, който ще е на 7 и 8 юли. Надяваме се районът, от който идват, да се разшири. ”, осведоми Тасева. Тя показа, че упованията тази година са за повече претенденти, защото филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново е реалност от три години. Няма отказали се студенти по време на курса на образование от първия випуск и той от 1 септември стартира преддипломен стаж.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР