По 2 години не можем да почнем тол системата и

...
По 2 години не можем да почнем тол системата и
Коментари Харесай

Държавата готова да поеме сама изграждането на тол системата

По 2 години не можем да почнем тол системата и по 1,5 млн. лева дневно губим. Ако в понеделник не започва след 2-годишни кански старания, които водим, имаме подготвеност, ще създадем от страната. Това сподели пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов, който участва на формалния старт на ремонта на бул. „ Васил Левски “ във Варна, съобщи „ Фокус “.

" Това е безумство при този трафик поради съзнателно обжалване губим по 1,5 млн. дневно. Представете си сума, която отива директно единствено в пътната инфраструктура, непосредствено в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „ Хемус “, за тунела под Шипка. Просто, в случай че и този път не успеем, вършим я държавна и почваме да построяваме. Тогава над 3,5 тона, тези, които в действителност най-вече разрушават пътищата, те ще заплащат най-вече. Няма никакъв проблем за елементарния човек ", разяснява Борисов.
Премиерът разяснява и проблема с автомагистрала " Струма ": " Европейските планове са по този начин, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази стратегия. Тук не е смешка Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, само че там, в случай че допуснем неуспех, ще изяде парите и за „ Хемус “ и всичко останало, тъй като би трябвало да се върнат на куп ".

Борисов участва на първа копка на разширението на бул. „ Васил Левски “ в град Варна, който има за цел да облекчи трафика в морската столица и към курортите. „ Когато говорихме какво да създадем за облекчаването на трафика, кметът сложи този бул. като главен приоритет ”, разгласи министър-председателят. Вече сме в подготвеност, почваме от през днешния ден, и планът може да бъде приключен за празника на града идната година, в случай че общината действа бързо с отчуждителните процедури, уточни Борисов.

Кметът на общината Иван Портних акцентира, че построяването на бул. „ Васил Левски “ е най-мащабният план след построяването на Аспаруховия мост, който се осъществя в града. Той благодари на премиера и на държавното управление за поддръжката им за разрешаването на огромния проблем с трафика.

„ Не желаеме да позволяваме това, което се случи в Бургас – „ Тракия “ влезе в самото сърце на града и по-късно няколко години вършим обходи, с цел да можем да оправим трафика в града ”, изясни министър председателят Борисов. Той уточни, че във Варна ще бъде изработен и нов път, който да изведе тежкия трафик от и до пристанището, стартира рехабилитация на три булеварда в кв.„ Аспарухово “, а построяването на кампус към Математическата гимназия в града е различен общ приоритет на общината и държавното управление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР