По 2-3 имота се падат на всеки българин, посочват брокери.Това

...
По 2-3 имота се падат на всеки българин, посочват брокери.Това
Коментари Харесай

По 2-3 имота на всеки българин, ще паднат ли цените?

По 2-3 парцела се падат на всеки българин, показват брокери.

Това към този момент е обикновено.

Винаги е преференциално да си купим жилище. Това сподели пред  " Фокус "  брокерът на недвижими парцели Александър Мачев. В момента доста хора си мислят, че имотният пазар потегля надолу, само че това не е по този начин - той е във вихъра си. Постоянно се купува и продава, изясни той.

" Малко са се наплашили хората. Очакват лихвите да се вдигнат и това ги кара да изчакат малко повече и не взимат бързи решения. Преди 3-4 месеца се купуваше от първия или втория оглед, в този момент на хората им трябват най-малко 6 огледа, с цел да си купят парцел ", сподели Мачев. 

Според него, когато хората чакат, с цел да купят даден парцел, вършат неточност. " Защото ти се влюбваш в един парцел, боязън те е да предприемеш обещано деяние и внезапно този парцел е платен, и най-после съжаляваш. Много бързо се изпуска парцел, имам клиенти, които 2 месеца по-късно съжаляват ".

В София, Пловдив, Варна и Бургас цените на парцелите са съвсем идентични

" В София квадратният метър е към 2300 евро приблизително, до момента в който в Пловдив 2000-3000 евро на квадрат са парцелите в центъра. Средният квадрат в Пловдив е сред 1200-1300 евро кв.м. Във Варна и Бургас цените са аналогични като към този момент в центъра можеш да стигнеш до 3000 евро за квадратен метър ", сподели Александър Мачев.

Тенденции

В момента се търсят жилища, които са по-далеч от центъра. Всеки избира къщи, само че цените са много по-различни. Апартаментите са по-изгодни и хората тъкмо това търсят. " В кв. " Бояна " има къщи, които стартират от 470 000 евро и цената им пораства, даже незавършени къщи са по 400 000 - 450 000 хиляди евро ", сподели брокерът.

Българите имат по 2-3 парцела

Ние сме привикнали да имаме най-малко по 2-3 парцела, без значение дали е в столицата или не, сподели Александър Мачев. Всеки българин може да завещае на внука си парцел. " Българите избират да имат парцели, които могат да завещаят, до момента в който наемите не са чак толкоз апетитни ", сподели още той.

" Всеки избира да си купи парцел, а не да заплаща наем. Защото дали ще изплащаш наем, или ще даваш вноската за жилище, което ще бъде твое - е едно и също ", безапелационен бе брокерът. 

Интересното е, че българите търсят парцели за вложения, само че доста би трябвало да се внимава с кого работиш.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР