По 179 лева ще получават учителите за всеки разработен от

...
По 179 лева ще получават учителите за всеки разработен от
Коментари Харесай

МОН обяви по колко ще взимат учителите за всеки разработен електронен урок

По 179 лв. ще получават учителите за всеки създаден от тях електронен урок, който бъде утвърден и оповестен за общодостъпно прилагане в „ Дигиталната раница ". Досега тази сума беше 160 лв.. Това стана ясно по време на работна среща сред специалисти от Министерството и образованието и науката и районните ръководства по образованието, отдадена на „ Дигиталната раница ".

Към момента съвсем всички действия по построяването на единната безвъзмездна електронна платформа за образование са завършили. Необходимо е обаче тя да бъде „ напълнена " с в допълнение наличие - онлайн уроци, извършения, проби, основани и споделени от самите учители. Засега в " Дигиталната раница " има към 250 създадени от преподаватели и утвърдени за общо прилагане електронни уроци. Повечето от тях са за началeн учебен стадий - от първи до четвърти клас. Нужно е обаче да се генерира по-голям размер просветително наличие и за прогимназиален и гимназиален стадий. По тази причина се усилва и заплащането за учителите, които създават уроци.

При създаването на уроците учителите имат опция да употребяват голям размер от към този момент налични в платформата електронни запаси - изображения, интерактивни презентации, анимации, 3D модели, видео клипове и други Освен това следва верифициране на към този момент основани уроци по време на Коронавирус пандемията, които са били употребени от учителите тогава. Всеки преподавател може да създаде цифров урок и да го предложи за национално утвърждение, като няма ограничавания за броя уроци, които всеки учител основава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР