По 15 години затвор при строг режим е наказанието, което

...
По 15 години затвор при строг режим е наказанието, което
Коментари Харесай

По 15 години строг затвор за двама младежи, убили и ограбили старец

По 15 години затвор при непоколебим режим е наказването, което Варненският областен съд присъди на двама млади мъже за обир, съпроводен с ликвидиране. Това съобщихаот Окръжната прокуратура в морската столица.

На 24 януари предходната година призори подсъдимите Диян В. и Митко И. влезнали в дома на нарочения за жертва техен съгражданин от Белослав. Три дни преди този момент Диян и различен юноша проникнали в дома на пострадалия Георги Д., за който имали информация, че е състоятелен. Намерили и откраднали 900 лв. и спестовната брошура на възрастния човек, до момента в който той спял. По-късно проиграли откраднатите пари в игрални зали във Варна.

Повторното влизане в дома направили Диян и Митко, откакто използвали опиати и в търсене на още пари. В едно от пространствата намерили Георги, който лежал на диван, само че бил безсънен. Запушили устата му, притискали го и желали да им каже къде са парите му. Нанасяли му удари. С нож, който намерили под възглавницата му, го наранили в региона на шията. След това го удряли с бутилка, душили го. Диян взел ножица от перваза на прозореца и я забил в шията на възрастния човек. Същото сторил след него и Митко. Тогава Георги спрял да мърда.

С фенерчета двамата подсъдими почнали да търсят парите на жертвата си. Намерили четири пачки, които си разделили, и напуснали дома на ограбения. После се придвижили до Варна и играли с ограбените пари в хазартни зали.

15 години затвор за Илиян от Куртово Конаре, който закла годеницата си Милена

Същата нощ Митко бил арестуван в игрална зала, а на идващия ден полицията задържала и съучастника му Диян.

Окръжната прокуратура във Варна предала на съд двамата, дружно със съучастника на Диян Георги Г., който взел участие в кражбата на 900 лв. и спестовната брошура на жертвата. През декември м.г. Георги сключил съглашение с прокуратурата, което е било утвърдено от съда. Бил наказан на 4 месеца отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период, както и възпитателна работа.

Митко и Диян са наказани да заплатят на наследника на жертвата сумата от 8000 лв., която съставлява имуществена щета от закононарушението. Съдът ги е осъдил и на 50 000 лв., представляваща обезщетение на неимуществените вреди от грабежа, съпроводен с ликвидиране, които би трябвало да заплатят на сина на възрастния човек. В тежест на двамата наказани са и направените по наказателното произвеждане разходи в размер на 4434 лв..

Присъдата на Варненския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР