По 1200 лв. трябва да заплатят всички ресторантьори, които искат

...
По 1200 лв. трябва да заплатят всички ресторантьори, които искат
Коментари Харесай

Искаш да излъчваш мачовете от Световното - изръсваш се с 1200 лева!

По 1200 лева би трябвало да заплатят всички ресторантьори, които желаят да излъчват мачовете от международното състезание по футбол, което започва на 14 юни в Русия. Те дължат таксата за потребление на сигнала на Българска национална телевизия, която купи правата за лъчение на българска територия, и важи за всички срещи от Мондиал 2018.

„ Контролът дали притежателите на сходни заведения заплащат е на процедура неосъществим. Най-малкото ние нямаме подобен потенциал, с който да ревизираме всяко квартално кафене. Всичко към този момент е въпрос на съвест “, обясниха от националната телевизия.

Същата такса следва да бъде заплатена и от страна на общините, които ще провеждат обществено гледане на мачовете по площадите.

От Българска национална телевизия са изпратили формуляр за подписване на контракт до локалната администрация на всички градове. „ Би било добре те да осведомят и ресторантьорите на своята територия “, поучават още от малкия екран.

Въпреки това все още са получили едвам към 10 поръчки от общини и заведения за обществено лъчение на срещите от футболното състезание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР