По 12 бона месечно е получавал съдебният инспектор-пияница Александър Мумджиев,

...
По 12 бона месечно е получавал съдебният инспектор-пияница Александър Мумджиев,
Коментари Харесай

Пияният инспектор Александър Мумджиев вземал по 12 бона заплата

По 12 бона месечно е получавал правосъдният инспектор-пияница Александър Мумджиев, който скандализира личния състав на хотел във Враца със половите си оферти.

В декларацията му пред КПКОНПИ е маркирано, че годишният му приход е на стойност 141 888 лв.. Докато се подвизава в инспектората на Висш съдебен съвет, е икономисал и над 400 бона. За съпоставяне – при започване на мандата си, е държал влог малко над 32 000 лева

 

Мумджиев евентуално е скъп кадър за правосъдната власт, тъй като е бил контрольор първо през 2008 – 2012 година и за повторно – от 2016 година до момента. По-точно, до момента в който самичък си подаде оставка на 17 май. През 2016 година е стартиран за поста от някогашния червен народен представител Чавдар Георгиев, който беше зам.-министър на околната среда в държавното управление на Пламен Орешарски и по-късно при тройната коалиция. Георгиев като „ еколог ” се прочу с лобизма си да се одобри Общ организационен проект на Царево, който дава зелена светлина за застрояването на хиляди декари по Южното Черноморие, в това число и в естествен парк Странджа.

 

Разбира се, когато Чавдар Георгиев предлага Мумджиев да стане контрольор, подчертава върху „ извънредно високите нравствени и професионални качества ” на претендента! Той не пропуща да подчертае, че юристът, който има 20 години стаж най-много като следовател, е „ съзнателен и предприемчив ” и има „ неповторим професионален опит ".

При избора на инспекторите обаче лъсват и дипломите им на адвокати. Така излиза на ярко, че Мумджиев е приключил право в Софийския университет със зашеметяващия триумф от държавните изпити 3.50. Общият триумф от следването му е със стотни по-висок – 3,88. Въпреки посредствените си резултати (а може пък и с помощта на тях), Мумджиев на два пъти става контрольор и изкарва над 10 години на една от най-високите позиции в правосъдната власт.

 

Пиянските изцепки обаче взеха главата на този орел на правораздаването. Оставката му е призната на секундата от несменяемата шефка на Инспектората на Висш съдебен съвет Теодора Точкова, чийто пък брачен партньор, да напомним, юрист Васил Точков, е началник на някакъв „ Съюз на отечеството “, който бил правоприемник на „ Отечествения фронт “.

Въобще забавни хора са се устроили във висините на правораздаването.

 

Командировката, която коства поста и тлъстата заплата на Мумджиев, стартира на 9 май във Враца. Той е трябвало да ревизира районната прокуратура в града. Само че не стопира да пие, а и да насочва полови предложения към камериерки и сервитьорка, като не пропуща да им се изфука, че е част от властта. Според пиянските му хвалби – като него, толкоз мощни, били единствено 10 индивида в България. Звучи неуместно да е бил част от задкулисието, само че пък един реализатор на избрани поръчки, може и да е бил, смеят се в столичната Съдебна палата.

 

Само че от хотела се обаждат в полицията, а прокуратурата прави инспекция на арогантния контрольор. Става ясно, че Мумджиев не е трезвен, откогато е стъпил във Враца. В последна сметка в този момент той се проверява за „ непристойни дейности “, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото “.

 

Веднага след този срам Мумджиев вместо да напусне правосъдната система, пожела да се спихне кариерно като следовател. Само че в сряда пред прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет е показан отчет на районния прокурор във Враца. В него се показва, че Мумджиев не дава отговор на нравствените качества, с цел да бъде възобновен като магистрат. Самият той следва да даде пояснения на 29 май, също пред прокурорската гилдия.

 

След гръмките разкрития за активността на правосъдните лобисти Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, пиянската изцепка на инспектора Мумджиев, е следващият удар върху имиджа на родната Темида.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Александър Мумджиев инспектор Чавдар Георгиев БСП депутат КПКОНПИ Пепи Еврото Мартин Нотариуса
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР