По 100 лева за ноември и декември 2021 г. ще

...
По 100 лева за ноември и декември 2021 г. ще
Коментари Харесай

По 100 лв. на месец допълнително за учителите за тестването на учениците

По 100 лв. за ноември и декември 2021 година ще получат учителите и непедагогическите експерти, които изследват учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, с цел да обезпечат присъствено образование в безвредна среда. Това се договориха Министерството на образованието и науката, работодателските и синдикалните организации в системата на междинното обучение. Днес бяха положени последните подписи под анекс към груповия трудов контракт (КТД), който регламентира спомагателното заплащане до края на тази година, заяви пресцентърът на МОН.

Със същия документ се усилва с 20 дни размерът на главния заплатен годишен отпуск за непедагогическите експерти в детските градини и учебните заведения. Това се прави поради дългите интервали на неприсъствено образование при висока обща заболяемост или при локално епидемиологично огнище, през които обслужващият личен състав в учебните заведения е в насилствена отпуска. Част от нея до момента беше неплатена.

Непедагогическите експерти получават още два дни спомагателен заплатен отпуск, в случай че се ваксинират против COVID-19. Те могат да ги употребяват по свое предпочитание след слагане на първата и/или на втората доза от имунизацията.

Учителите, които се имунизират, имат спомагателни два дни заплатен отпуск още от лятото. За педагогическия личен състав те бяха регламентирани с анекс към КТД от 9 август т.г., напомнят от МОН. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР