Пневмонията е заболяване/възпаление на белия дроб и може да бъде

...
Пневмонията е заболяване/възпаление на белия дроб и може да бъде
Коментари Харесай

Най-добрите билки и домашни средства при лечение на пневмония:антивирусно, чисти дихателните пътища и помагат отхрачването!

Пневмонията е заболяване/възпаление на белия дроб и може да бъде бактериална, вирусна, алергична и хронична.
Билки и домашни средства при лекуване на пневмония
След назначение на общоприетоо лекуване, може да опитате някои домашни средства, които да облекчат признаците и да подкрепят организма в битката му със болестта. Те могат да дават единствено облекчение на признаците посредством подсилване на имунитета и улеснение на възобновяване.

Чесън
Антимикробните свойства на чесъна оказват помощ за убиването на бактериите, вирусите и гъбичките.

Освен това, оказва помощ за намаление на температурата и улеснява отделянето на насъбраните храчки и секрет в дихателните пътища.
Смесете една чаша прясно мляко с 4 чаши вода и прибавете половин чаена лъжичка счукан чесън към тях. Поставете на котлона и оставете да ври, до момента в който течността остане една четвърт от първичното си количество. Пийте три пъти дневно.
Друг вид да употребявате чесън при пневмония е в примес с равни количества свеж лимонен сок и мед. Приемайте две до три супени лъжици от тази примес, 3-4 пъти дневно.
Също по този начин, може да прилагате локално върху гърдите сок или паста от чесън.
Чай от джинджифил и чесън е друго уместно средство.
Сусам
Сусамът има отхрачващо деяние и спомага за експулсиране на храчките.
Сварете една супена лъжица сусамово семе в 250 мл вода за 3-4 минути. Добавете една супена лъжица ленено семе и оставете още няколко минути да поври. Прецедете сместа и прибавете една чаена лъжичка мед и щипка сол. Пийте от тази примес един път на ден.

Куркума
Подобно на сминдуха, тази билка също по този начин работи като муколитик (разтваря бронхиалния секрет) и експулсира слузта от организма, изключително на дихателните пътища. Плюс това, има антивирусни и антибактериални свойства, които оказват помощ в битката с инфекциите.
Добавете куркума на прахуляк към затоплено синапено масло, с цел да извършите паста, която да втривате в гърдите си.
Пийте чаша топло мляко с една чаена лъжичка куркума на прахуляк, два или три пъти дневно.
Смесете половин чаена лъжичка куркума и една четвърт чаена лъжичка черен пипер на прахуляк в чаша топла вода. Пийте един път дневно.

Масло от риган
Маслото от риган е добър антимикробен сътрудник, заради своите антибактериални и антивирусни свойства. Освен това, оказва помощ за разтваряне на натрупалата се слуз в дихателните пътища и подкрепя отхрачването й.
Добавете две или три капки масло от риган към чаша топла вода или свеж сок. Пийте три пъти на ден.
Поставете една или две капки от това етерично масло върху памук или мека забрадка и я поставете под възглавницата си, с цел да може да вдишвате изпаренията през цялата нощ.

Ехинацея
Ехинацеята е една от най-хубавите билки против простуда и грип. Твърди се, че тази билка подтиква имунната система и покачва устойчивостта към заболяване. В реалност, ехинацеята подтиква фагоцитозата (способност на някои имунни кафези да гълтам и обезвреждат инфекциозни агенти). Притежава и леки антибактериални свойства. Затова, още при първите признаци за засягане на белия дроб от зараза, започнете да приемате билката. Чай от ехинацея против пневмония може да извършите като смесите:
1 чаена лъжичка изсушена ехинацея
1/4 чаена лъжичка лимонена трева
1/4 чаени лъжички листа от мента
мед или стевия – на усет
1-2 чаши гореща вода
Добавете билките към водата и оставете да ври за към 5 минути. След като премахнете от котлона,  прибавете мед или стевия, в случай че желаете да подсладите. Пийте от този чай един път или два пъти дневно.Ехинацея не се предлага за всекидневен банкет. Може да редувате с друга билка, с сходен резултат, като астрагалус.
Хора алергични към растения от семейство Asteraceae (Сложноцветни), като амброзия, може да са алергични и към ехинацея!

Лопен
Локалните успокояващи резултати на тази билка я вършат постоянно употребявано средство при респираторни болести. Отхрачващите й свойства спомагат за разреждане на слузта и храчките и по-лесното им обособяване. Намира приложение при редица респираторни болести като астма, бронхит, туберкулоза и пневмония. Много проучвания in vitro са посочили, че лопен има дарба да убие вирусите, когато влязат в контакт с тях. Чай от лопен може да приготвите като накиснете 1-2 чаени лъжички изсушен цвят и листа в 1 чаша вряла вода за към 10 минути, след което изпийте. Вдишването на парата, която излиза от чая също може да е от изгода.
За да приготвите чай от лопен против пневмония се нуждаете от:
1 буркан с съдържимост 1 литър
свежи листа от лопен и части от стеблото (листата би трябвало да бъдат нарязан или смачкани) или 1 чаша изсушени
вряща вода – задоволително да запълни буркана
прясно мляко (по желание) – 1/2 чаша
мед (по желание) – 1-2 чаени лъжички.
Поставете пресните или изсушени билки в буркана и допълнете с врящата вода. Разбъркайте добре и покрийте съда компактно. Оставете  да престои минимум 4 часа, а в случай че е допустимо цяла – цяла нощ. На ден може да приемате 1 до 4 чаши чай, според от тежестта на болестта. Готовата инфузия може да съхранявате в ледник. Може да добавите мед и мляко към инфузията, като на половин чаша инфузия – добавяте половин чаша мляко. Може да употребявате прясно мляко по Ваш избор, само че козето мляко е доста потребно за здравето на белите дробове.
Внимание! Не използвайте семена от лопен, защото съдържат ротенон, който може да бъде отровен при нескончаем банкет. Бременни дами, дребни деца и хора страдащи от бъбречно или чернодробно заболяване не трябва да употребяват лопен, изключително за дълги интервали от време!

Семена сминдух
Сминдухът има отлични муколитични свойства, предизвиква изпотяването, понижава треската и оказва помощ за унищожаване на токсините от тялото. Съществуват доста способи да употребявате сминдух за подготвяне на чай против пневмония:
Пригответе чай от сминдух като поставите една чаена лъжичка семена от сминдух в 500 мл вряща вода. Прецедете и пийте четири чаши от сминдух дневно. За възстановяване на усета, може да добавите малко лимонен сок. Когато се почувствате малко по-добре, може да намалите количеството чай, което пиете.
Може да подготвите смесен билков чай от една чаена лъжичка семена от сминдух, една чаена лъжичка джинджифил, една смачкана скилидки чесън и щипка пикантен червен пипер в чаша гореща вода за към пет минути. Прецедете и изстискайте сока от половин лимон в нея. Може да добавите и малко мед. Пийте този чай няколко пъти дневно.
Друг вид включва 3 чаени лъжички семена от сминдух стрити на прахуляк, 1 чаша парещ черен чай и 1-2 чаени лъжички мед (по желание). Смесете всички съставки и пийте един път дневно.

Домашен билков сироп за кашлица при пневмония (отхрачващ):
Употребата на този чай ще помогне за разтварянето и отделянето на слузта от белите дробове, което ще облекчи и някои от признаците при пневмония. Нужни са:
вода – 120 мл
мед – 120 мл
изсушени листа от лопен – 1-2 чаени лъжички
изсушен пчелник – 1-2 чаени лъжички
изсушени листа от розмарин – 1-2 чаени лъжички
канела на прахуляк – 1-2 чаени лъжички
сух нарязан джинджифил – 1-2 чаени лъжички
щипка пикантен червен пипер
Смесете всички съставки в подобаващ съд и оставете да заври. След това, намалете котлона и оставете да къкри, до момента в който остане половината от първичното количество. Взимайте половин до една чаена лъжичка от този отхрачващ сироп на всеки два часа. Съхранявайте останалото количество в ледник.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР