Плувците Катинка Хосшу от Унгария и американците Том Шийлдс и

...
Плувците Катинка Хосшу от Унгария и американците Том Шийлдс и
Коментари Харесай

Елитни плувци заведоха дело срещу ФИНА за монопол

Плувците Катинка Хосшу от Унгария и американците Том Шийлдс и Майкъл Андрю заведоха дело за монопол против ФИНА, откакто интернационалната федерация се опълчи на съревнование, планувано за 20-21 декември в Торино.

От Италианската федерация по плуване обясниха, че ФИНА е заплашила тримата плувци с санкции, в случай че вземат присъединяване в конкуренцията на уредниците от Международната плувна лига (ИСЛ).

"ФИНА твърди, че най-хубавите плувци в света могат да вземат участие единствено в надпревари, проведени от нея. Това е опит да бъде натрапен неконкурентен модел ", настояват обвинителите, които заведоха делото "от името на всички елитни плувци по целия свят ".

От ФИНА не дадоха отговор мигновено на обвиняванията, само че през ноември оповестиха, че това съревнование не дава отговор на актуалните условия. "Проектът на Италианската федерация по плуване за съревнование в Торино е прекомерно несвоевременен и не дава отговор на правилниците и условията на ФИНА ", оповестиха от интернационалната федерация. ИСЛ предлага организацията на надпревари, които не са под контрола на ФИНА и са с по-голям награден фонд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР