Плувецът Цанко Цанков предостави на Музея на спорта банския си

...
Плувецът Цанко Цанков предостави на Музея на спорта банския си
Коментари Харесай

Плувецът Цанко Цанков дари исторически екип на Музея на спорта

Плувецът Цанко Цанков даде на Музея на спорта банския си костюм, шапката и очилата, с които преплува акваторията на Бургаския залив (близо 50 км). Той направи неповторимия връх на 17 юли и още при започване на идващия месец гостите на Музея на спорта ще могат да видят дарението му.

„ Много благодаря на всички за това, че сте тук. За мен е исторически ден. Искам да благодаря на всички институции, другари и най-много фамилията ми за поддръжката. Горд съм, че оставям всичко, с което преплувах Бургаския залив, за поколенията. Дано повече деца ги видят и да получат тласък да упражняват нашия спорт. За мен е огромна чест да имам собствен ъгъл в Музея на спорта в България”, показа Цанко Цанков.

Плувецът добави, че огромните му цели за 2020 година са присъединяване в квалификациите за Олимпиадата в плувния маратон, както и преплуване на дистанцията от Варна до Бургас през лятото.

„ Тренирам доста интензивно и се сготвям за последните квалификации в плувния маратон, които дават опция за присъединяване на Игрите в Токио. Аз съм доста твърдоглав и знам, че ще бъде пъклен мъчно, само че в никакъв случай не се отхвърлям. Ще дам всичко от себе си, с цел да вземам участие на Олимпиадата и по тази причина всеки ден упражнявам. За плуването от Варна до Бургас съм уверен, че ще направя опит да го измина. Внимателно изследваме с моя екип най-точното трасе по вода от север на юг. Засега се обрисува близо 40 часа плуване на отдалеченост от съвсем 100 километра”, приключи Цанков.

 Цанко Цанков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР