Плувецът Цанко Цанков планира две участия от веригата Oceans Seven

...
Плувецът Цанко Цанков планира две участия от веригата Oceans Seven
Коментари Харесай

Цанко Цанков с две участия на веригата Oceans Seven

Плувецът Цанко Цанков възнамерява две участия от веригата Oceans Seven през сегашния сезон. 

В края на март бургазлията отпътува за Сидни, Австралия, по покана на българската общественост там, а по-късно ще се насочи към столицата на Нова Зеландия, Уелингтън. Там през април ще се организира плуване от 26 километра по права линия. Изминавано е за 6, само че и за 12 часа, според от метеорологичните условия.

Днес Цанков се срещна с кмета на община Бургас Димитър Николов, откакто неотдавна се окичи с два златни медала и един бронз от международното състезание по зимно плуване в Талин, Естония, оповестиха от общинската администрация.

В студените води на Балтийско море бургазлията завоюва успеха във възрастова група 30-39 години, която е най-масовата, в дисциплините 200 и 450 метра свободен жанр, а на 25 м. бътерфлай се класира трети. В международното състезание в Естония участваха над 970 плувци от 41 страни.

По време на срещата Николов изрази поддръжката си към плувеца в задачата му да взе участие във всички 7 най-трудни плувни маратона в открити води. Цанков към този момент плува в Гибралтар и Каталина, Съединени американски щати, а през октомври 2024 година се готви присъединяване в преплуване на канала Молокай, който се намира сред западния бряг на остров Молокай и източното крайбрежие на О’аху на Хаваите. Трасето е в средата на Тихия океан с дължина от 42 километра през дълбока вода (701 м.) и извънредно мощни течения./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР