Плувецът Михаил Александров е дал положителна допинг проба за кокаин

...
Плувецът Михаил Александров е дал положителна допинг проба за кокаин
Коментари Харесай

Плувецът Мишо Александров хванат с кокаин преди да прекрати кариерата си

Плувецът Михаил Александров е дал позитивна допинг проба за кокаин преди да приключи състезателката си кариера, осведоми "Дневник ".

Александров, който е един от най-успешните български плувци в последните две десетилетия, се състезаваше за Съединени американски щати от 2009-а година насам, а през юли 2017 разгласи отдръпването си от спорта.

Сега излиза наяве, че месец и половина по-рано той е дал позитивна проба по време на надпреварата от сериите "Арена про суим " в Санта Клара.

В тестът на Александров са открити бензоилеконин и метилекгонин, които са метаболити на кокаина. Американската федерация по плувни спортове разгласи през днешния ден, че постанова едногодишно наказване на българския плувец.

Санкцията стартира да тече със задна дата - 24 август 2017 година, а всички негови резултати след 4 юни са анулирани. Александров ще има право да се завърне в басейна след 24 август. Плувната федерация на Съединени американски щати заяви, че българинът е приел наказването и няма да апелира.

"Последните няколко години бяха много сложни. Когато започнеш да бележиш спад в резултатите в плуването, това се отразява на душeвността. Губиш еднаквост. В живота на всеки плувец идва миг, в който би трябвало да смъкна плувния екип ", сподели Александров, когато разгласи края на спортната си кариера.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР