Плувецът Антъни Иванов спечели приза Най-добър млад спортист на България

...
Плувецът Антъни Иванов спечели приза Най-добър млад спортист на България
Коментари Харесай

Антъни Иванов с втори приз за №1 при младите спортисти


Плувецът Антъни Иванов завоюва наградата Най-добър млад състезател на България за втори следващ път. След 2016-а, той стана първи и за отминалата 2017 година в анкетата, организирата от уеб страницата за детско-юношески спорт Viasport.bg и S Media. Така 18-годишният търновец, станал трети в света при юношите и 8-и при мъжете на 200 м бътерфлай, стана и първият състезател, печелил премията два пъти.

От основаването на анкетата през 2011 година преди Антъни наградата са печелили Владимир Зографски (ски скок), Ния Димитрова (2012 година, биатлон), Денис Димитров (2013 т., лека атлетика), Благой Найденов (2014 година, бокс) и Даниел Асенов (2015 т., бокс). Освен това надареният ни плувец бе четвърти в подреждането през 2015 година

В седмото издание на анкетата Антъни Иванов стигна до първото място по решителен метод, като събра 615 точки и изпревари с цели 259 т. втората в подреждането - лекоатлетката Александра Начева.

Церемонията по награждаване на Златната десетка се състоя в Централния боен клуб в София, а статуетката за №1 Антъни получи от основния секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков. S Media бе осигурила за спечелилия велосипед, възложен от българския производил „ Спринт “. Той получи и специфична премия от Фондация „ Играй с Развитие “.

Топ 3 в класацията се добавя от две лекоатлетки. Световната вицешампионка за девойки до 18 година на троен скок от Найроби Александра Начева изпревари за второто място единствено с 9 точки своята съгражданка от Пловдив Лиляна Георгиева. И в случай че за Алекс това бе дебют в Златната десетка на младите, то Лили, европейска вицешампионка за девойки до 20 година на 1500 м, намира място в нея за повторно след осмата си позиция от 2015 година

Освен тях място в топ 10 откриха още 8 състезатели, защото десетото място бе поделено сред две тенисистки - Гергана Топалова (тенис на корт) и Мария Йовкова (тенис на маса). Останалите са: Адриан Андреев (тенис), Христо Христов (вдигане на тежести), Еми-Мари Тодорова (бокс), Йоана Илиева (фехтовка), Мирослава Минчева (спортна стрелба) и Александър Джорджев (таекуондо-WTF).

За 6-а поредна година Viasport.bg присъди и приз за Отбор номер 1 на годината измежду подрастващите (до 19 г.). Той бе извоюван от юношеския народен тим по футбол до 19 година, който през 2017-а се класира за финалите на европейско състезание в Грузия дружно със единствено още седем тима от целия континент. А там записа историческа първа точка в актива на страната ни след 1:1 с Холандия. Всички момчета от отбора получиха към купата и биографията на легендата Мишел Платини, обезпечена от издателска къща „ Жануа 98 “. Наставникът на тима Ангел Стойков пък завоюва наградата за най-хубав треньор на подрастващи. Освен тима, който игра в Грузия, през предходната година той класира и идващия набор за Елитния кръг квалификации, които са напролет на 2018-а.

Стойков завоюва в мощната конкуренция на своите сътрудници: Борислав Георгиев (бокс), Стоян Гунчев (волейбол), Даниел Ангелов (тенис), Николай Вакареев (плуване), Борис Димитров (спортна стрелба) и Николай Начев (хандбал). За първи път на сходна гала бяха почетени всички треньори, съдействали за триумфите на младите ни гении.

Специална премия „ Воля за победа ”, която се присъжда за първа година, само че с желанието на S Media да я трансформира в обичайната, получи дребната прелест Дария Капсъзова. На 5 март тя претърпява тежка злополука, в която умира татко й. В залата, с гипс на крайници, я връща треньорката й Кристина Ташева. 8 месеца по-късно Дария печели два сребърни медала от републиканското състезание по художествена гимнастика и в този момент към този момент мечтае за по-големи триумфи.

В награждаването на отличените се включиха именити български спортисти от близкото минало, като Здравка Йорданова, Николина Щерева, Янко Русев, актуалните звезди на спорта ни Владимир Далаклиев, Мария Гроздева и Денислав Коджабашев, президентът на комисията за женски бокс към АИБА Емилия Груева, хора от управлението на БФС. На тържеството участваха представители на спортните федерации, както и целият народен тим по тенис на маса, който бе пристигнал да поддържа своята съотборничка Мария Йовкова.

В анкетата на Viasport.bg и S Media се включиха 65 представители на медии, които показаха общо 50 състезатели от 24 типа спорт, а също по този начин 4 тима и 7 треньора. За положителното въодушевление на всички присъстващи, а и на тези, които следяха по интернет награждаването, се погрижиха децата от вокалната група към национално читалище „ Светлина 1940 година “ от София с вокален възпитател Аделина Колева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР