Плувец от Варна ще има възможност да се докосне до

...
Плувец от Варна ще има възможност да се докосне до
Коментари Харесай

Плувец на „Черно море“ ще се състезава на олимпиадата в Аржентина

Плувец от Варна ще има опция да се допре до магията на олимпизма. Талантливият играч на ПСК Черно море Тихомир Тодоров, чийто персонален треньор е Никола Петров, ще взе участие на Младежките олимпийски игри в Аржентина. Форумът под петте преплетени кръга ще се организира от 6 до 18 октомври в Буенос Айрес.

Варненецът е деклариран за три дисциплини – той ще плува на 50, 100 и 200 м бътерфлай. Тихомир Тодоров завоюва квота за игрите по време на европейското по плуване за младежи във Финландия през юли. Даровитият играч на черноморци подпечата визата си за аржентинската столица, откакто се класира на 10-то място в дисциплината 100 м бътерфлай.

Още трима български плувци ще пазят достойнството на родината на младежките олимпийски игри. Сред тях има още една варненка – Василики Кадоглу от „ Астери “, както и Йордан Янчев (Сандански) и Диана Петкова (Пловдив). Янчев ще плува на 200, 400 и 800 м свободен жанр, Петкова – на 50 и 100 м св. жанр, както и 50 м бруст, а Кадоглу ще се състезава на 800 м свободен жанр.

Плувната група отпътува във вторник (2 октомври) за аржентинската столица Буенос Айрес. Треньор на БГ групата е наставникът Ботко Трендафилов. Спортните статистици напомнят, че точно Трендафилов преди 30 година в Сеул е направил Антоанета Френкева двойна олимпийска медалистка – единствения ни плувец с две оценки от най-престижния състезателен конгрес.

Междувременно персоналният треньор на Тихомир Тодоров – Никола Петров съобщи, че подготовката на възпитаника му е протекла по проект: „ Стартирахме при започване на август. Проведохме лагер на Белмекен в границите на 20 дни, след което тренирахме във Варна “. На въпрос за конкуренцията, която чака българските плувци в Аржентина, Петров съобщи, че действително видяно на младежките олимпийски игри те ще се сблъскат със същите плувци, които са взели участие на европейското във Финландия, плюс обичайно мощните представители на Съединени американски щати, Австралия и Япония.

„ Въпрос на доза шанс е дали ще има късмет за положително българско показване.  Догодина следва международното за мъже. На процедура форумът в Буенос Айрес е добра опция нашите плувци да сверят часовници с връстниците им, които се състезават за плувните колоси на планетата. Надявам се, че по време на игрите Тихомир Тодоров ще направи положителни плувания. Радостен съм, че има опция да се допре до магията на олимпизма “, заключи Никола Петров.

В Аржентина България ще бъде показана от 24 състезатели в 14 типа спорт. Делегацията ни ще бъде водена от ръководителя на БОК Стефка Костадинова. В състава е и Белчо Горанов, общоприет секретар на БОК. Наши състезатели ще преследват оценки в следните типове спорт: спортна акробатика, бадминтон, бокс, битка, повдигане на тежести, джудо, спортно катерене, фехтовка, художествена гимнастика, спортна пукотевица, плуване, лека атлетика, съвременен петобой и тенис. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР