Плувен клуб Бриз разширява социалната си дейност. През изминалата седмица

...
Плувен клуб Бриз разширява социалната си дейност. През изминалата седмица
Коментари Харесай

Стартира мащабен социален проект Независими на плувен клуб Бриз в Бургас

Плувен клуб " Бриз " уголемява обществената си активност. През миналата седмица бе даден сполучлив старт на плана " Независими ". Той се реализира с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта.  
Главната цел на плана е да се разшири обсегът на дейностите, които бургаският плувен клуб организира независимо в последните години, а точно - осведомителни акции, образования и други действия. Основната концепция е с тях да се усилят самодейностите за възстановяване здравето и физическа интензивност.  
 Етнографският комплекс Ченгене скеле търси битови риболовен предмети за декорация Етнографският комплекс " Ченгене скеле " търси битови риболовен предмети за декорация
Община Бургас започва акция за събиране на забавни обекти, свързани с рибарския обичай. Така всеки, който желае и може, ще способства за...
Проектът " Независими " е предизвикан от задълбочаващите се отрицателни трендове, свързани със здравословното положение на младежите на възраст 15-29 години, които включват разнообразни форми на зависимости- опиати, тютюнопушене, алкохол, интернет и други.  
ПК „ БРИЗ “ към този момент организира две събития, в границите на плана „ Независими “.Успешно завърши обучителната седмица, която включваше модули за подкрепяне построяването на юношески водачи и за усъвършенстването на уменията на младежи за предварителна защита и справяне с другите отрицателни зависимости.  
При голям интерес мина образованието за юношески водачи на ПК " Бриз ". " Независими, свободни и виновни ". То включваше ролеви игри, спортни занимания и упражняване на физическа интензивност, учене посредством прекарване, дискусионни конгреси, на практика задания, действия навън, свързани със спорт и спортни занимания, презентационни техники. Акцентът бе образование, което да развива умения за различаване на зависимостите и опциите за повишение на здравословното положение и минимизиране на рисковите фактори като обществена изолация, фамилни проблеми, съществуване на стрес/депресия/,чувство за изолираност, рискова среда, неравно състояние и липса на опция за интеграция.  
Проведена бе и кръгла маса на тематика " Младежите и зависимостите и ролята на спорта/физическата интензивност в създаване на социално-отговорно държание ". На нея бяха дискутирани новите отрицателни трендове, свързани с работата с младежи, рискови фактори при зависимости, в резултат на пандемията от КОВИД-19. Обсъдени бяха и нови ограничения и тактики за работа с младежи. В активността се включиха младежи, юношески специалисти и спортни педагози, които имаха предпочитание да подобрят и надградят своите пълномощия и умения за постигане и работа с деца и младежи. Обучението и кръглата маса минаха при прецизно съблюдаване на условията на здравните управляващи, по отношение на КОВИД-19. Двете събития се организираха в границите на Проект " Независими " на ПК " Бриз " -Бургас с вх.номер: 09-00-275/27.01.2021, НПИМД-Н3-Т2-030/2021, дог.25-00-27/19.03.2021 и се реализира с финансовата поддръжка на ММС по НПИМД по чл.10А, ЗХ.
 В Бургас ще се организира първи хакатон, напълно отдаден на изкуствения разсъдък В Бургас ще се организира първи хакатон, напълно отдаден на изкуствения разсъдък
Бургас ще бъде хазаин на онлайн хакатон на тематика „ Изкуствен разсъдък за града “ /AI for City/. Събитието ще бъде напълно посв...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР