Плуването става негов любим спорт далеч преди да започне да

...
Плуването става негов любим спорт далеч преди да започне да
Коментари Харесай

Самуил Андреев, ПСК „Черно море”: Ще преследвам докрай мечтите си в плуването!

Плуването става негов обичан спорт надалеч преди да стартира да тренира. Увлича се, когато следи тренировките на по-голямата си сестра и скоро и той се записва на „ Приморски ”.

Самуил Андреев – едно от бисерчетата в огърлицата от гении на първенеца ПСК „ Черно море ” се гордее, че е част от тима на първенците. И обогатява клубната витрина с медали. Негов персонален треньор е Доротея Славкова.

„ Помня, че първото съревнование на сестра ми беше шампионатът „ Юлиян Русев ”. Пет години по-късно за моя голяма наслада аз също съумях да печеля орден на този шампионат - златен, на 50 м тил ”, благополучен е Самуил. Любопитен подробност е, че първият орден на Самуил в плуването връчва персонално кметът на Варна Иван Портних.

Ученикът в ОУ „ Н. Й. Вапцаров ” издава, че за първи път на басейна го завели майка му и сестра му. Първата му подготовка била точно под управлението на бъдещия му треньор – Доротея Славкова. С лекост усвоява техниката на плуване и триумфите не закъсняват. Любимите стилове на 10-годишния гений са кроул и тил. Признава, че не е по никакъв начин леко да се съчетават тренировки и обучение. За да го стимулира, треньорът му Доротея Славкова постоянно обича да му споделя: „ Не гледай стартера, гледай единствено стената и не се разсейвай! ”.

„ Любимият ми плувец е Тея Николова - доста сполучлив играч на ПСК „ Черно море ”. Харесва ми, тъй като е извънредно работлива и упорита, реализира всички цели, които си сложи. Освен това е рекордьор на бруст, а за мен това е най-трудният жанр. Мечтая и аз един ден да реализирам толкоз доста триумфи. Винаги бих се старал до дъно да преследвам фантазиите си и да реализирам високи резултати ”, споделя Сами.

Майката на черномореца – Петя Андреева, връща лентата на спомените с наслада и трогване: „ Сами беше още на 3 година, когато водехме кака му на тренировки и нямаше самообладание и той да плува като нея. Първо го заведохме да опитва при треньорката Хриска Пейчева, след това продължи при Меглена Николова, а в този момент негов персонален треньор е Доротея Славкова. Благодарни сме и на трите треньорки, че палят у него искрицата да обича плуването и се старае да реализира триумфи ”, щастлива е майката на Самуил Андреев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР