Плувам по-бързо от много риби. Тренирам по 4 часа на

...
Плувам по-бързо от много риби. Тренирам по 4 часа на
Коментари Харесай

Бургазлията, който ще пори водата 12 часа: Плувам по-бързо от риба!

" Плувам по-бързо от доста риби. Тренирам по 4 часа дневно и съм усъвършенствал стила " бруст ", с който ще нападам международния връх по скоростно плуване в басейн ". Това показа пред " България Днес " Цанко Цанков. Бургазлията бе първият човек в историята, преплувал Бургаския залив. Времето му бе малко над 14 часа. На 22 август българският Майкъл Фелпс ще нападна международния връх за най-дълго разстояние, преплувано за 12 часа в басейн.

" Словенец държи върха сега и е време той да падне в български ръце. Той е изплувал 41 километра. Бургаският залив, който преплувах предходната година, е повече от 46 километра, само че и времето ми беше повече - към 14 часа ", показа пред вестника Цанков, който интензивно се готви за огромното събитие.

Месеците на самоизолация поради ковид не разрешили на Цанко да тренира, заради което топплувецът в този момент наваксва стремително. Той ще плува 12 часа, без да стопира, и за миг, като всяка обиколка би трябвало да бъде в границите на минута и 18 секунди, с цел да успее да преодолее повече от заветните 41 километра.
 С бронзовия орден от международното състезание в Будапеща

" С дълга пръчка ще ми бъде подавана в придвижване чаша със специфична напитка, съдържаща доста потребни субстанции. Те са нужни, с цел да се поддържа мускулатурата и положението на организма. Също в придвижване ще я пия, само че без да спирам за храна или отмора, тъй като е скъпо време, което доста мъчно би се наваксало ", описа още Цанков.

Точна и ясна тактика на плуването и изразходването на силите ще бъде в основата на постигането на задачата. Освен физическата изключително значима е и психическата подготовка.

" Ще мисля за моята другарка, което ще ми дава сили и мотивация. Но мислите и концентрацията не би трябвало да се нарушават прекомерно, с цел да не се излезе от темп ", разкрива още европейският ни рекордьор.

“България Днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР