Пловдивското летище чака 1,4 милиона лева, за да може да

...
Пловдивското летище чака 1,4 милиона лева, за да може да
Коментари Харесай

Пловдивското летище чака 1,4 милиона лева, за да може да инвестира

Пловдивското летище чака 1,4 милиона лв., с цел да може да влага, предаде plovdiv24.bg.

Летище " Пловдив " усилва пътникопотока, като интензивно работи за откриване на нови постоянни линии и директни чартърни полети. През последните месеци са усъвършенствани икономическите индикатори като са увеличени приходите от активността. Това стана ясно по време на срещата на регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев с ръководителя на Съвета на шефовете и изпълнителния шеф на дружеството Дойчин Ангелов и Красимир Пешев. В срещата участваха също заместител регионалният шеф Иванка Петкова, основният секретар на Областна администрация Георги Янев и юрисконсултът на пловдивското летище Михаил Благомиров.

Летището седмично обслужва 5 600 пасажери от 14 постоянни полета по 4 посоки - Лондон (Лутън), Лондон (Станстед), Дъблин и Меминген. Предстои да бъдат открити още постоянни линии от Пловдив за Бурса и Истанбул. До края на годината се чака да приключат договарянията за възобновяване линиите до Милано, Брюксел, Барселона и Франкфурт за летния сезон следващата година. В проектите за развиване на летището е да започват и чартърни полети от Пловдив до Анталия, Бодрум, Кападокия и Египет.

Всички тези линии ще подобрят доста транспортните връзките на Южния централен регион с Европа и Азия, ще допринесат за развиването на икономическите и комерсиалните контакти, както и ще окажат позитивно влияние на туристическия бранш.

За облекчение на пътуващите към този момент има директна транспортна връзка сред летището и Пловдив. От юни месец аеропортът контракти с частен транспортьор и пусна шатъл бусове. Те потеглят от спирката на бул. " Христо Ботев " против автогара " Юг " два часа и половина преди всеки полет. След това изчакват пасажерите от идващия полет и ги транспортират до Пловдив.

С цел по-добро обслужване на пасажерите следва Община Пловдив да открие постоянна автобусна линия от Пловдив до летището. Съвсем скоро  ще бъде оповестена социална поръчка за избор на транспортьор.

По самодейност и с финансовата поддръжка на Фонда за развиване на летището през септември ще стартира и внедряването на интегрирана осведомителна платформа. Тя ще сплоти ресурсите и капацитета на целия район, с цел да може на туристите и гостите да бъдат предлагани  на атрактивни цени в пакет разнообразни дестинации. Освен оптимизация и ръководство на услугите, платформата ще предлага и решения за бизнеса, онлайн продажби и консолидиране с други портали.

По време на диалозите управлението на летището изиска от регионалния управител Ангел Стоев съдействие за среща с министъра на превоза или негов заместител, защото не са им неизплатени от Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " 1,4 млн. лева за към този момент осъществени действия. " Средствата са ни нужни, с цел да можем да изпълняваме капиталовата си стратегия, обвързвана с плануваното нарастване на пътникопотока “, изясни Красимир Пешев.

Областният шеф пое ангажимент да спомага за среща в министерството, с цел да се откри решение на казуса, който очевидно затруднява активността на пловдивското летище.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР