Пловдивско ЧСИ вдигна запори за над 1 милион евро на

...
Пловдивско ЧСИ вдигна запори за над 1 милион евро на
Коментари Харесай

Без ясна причина! ЧСИ вдигна запори за милиони евро на заборчлял пловдивски бизнесмен

Пловдивско ЧСИ подвигна запори за над 1 милион евро на скандалния предприемач Ахмет Куртулду, притежател на „ Сарс Груп “. Без правно съображение Тодор Луков е отказал да извърши наложените възбрани върху дружествените му дялове и притежавани от него 19 поземлени парцела в Кърджалийско, научи TrafficNews .
Прочетете още
Тези изводи прави тричленен състав на Пловдивския областен съд по тъжба на взискателя „ Търговска Банка Д “ АД. Бизнесменът Куртулду обаче декларирал пред съда, че жалбата им е неоснователна, тъй като притежаван от него парцел, който се води на сдружението „ Сарс Груп и КО “ ООД, има експертна оценка за 15 613 900 евро.

Съдебният реализатор Луков е показал пред магистратите претекстовете си в писмен тип, където също определил жалбата на банката като неоснователна.  

Изпълнителното дело е формирано по молба на банката по изпълнителен лист, основан преди 10 години. С него на предприемача и четирима съдружници е било разпоредено да заплатят по частно гражданско дело главозамайващи суми – 1 079 000 евро. В сумата влизат главници, лихви, такси и разходи по каузи.

Тогава банката поискала от пловдивското ЧСИ да наложи запори на дружествените дялове на длъжниците, както и да прибере 19 парцела на предприемача в община Криково. Луков трябвало да предприеме насрочване на списък, оценка и обществена обмен на тези парцели. Вместо това обаче съдията реализатор отказал това и прекратил осъществяването.

Магистратите, разгледали жалбата на „ Търговска банка Д “ са безапелационни – „ безусловно неразбираемо “ е за какво Луков е отказал да извърши наложените запори върху парцелите на Куртулду.  

„ Съдия изпълнителят не е изложил претекстове, за какво е решил да вдигне наложените запори и възбрани. При това състояние обжалвания правосъден акт не може да се ревизира за правомерност от съда, тъй като въобще не е ясно по какви аргументи правосъдният реализатор е решил да откаже осъществяването на взискателя, което към този момент е почнал “, се показва в решението на тричленния състав на Окръжен съд – Пловдив.

Водени от последното магистратите отхвърлят постановлението на правосъдният реализатор Тодор Луков. Решението им не предстои на обжалване.

TrafficNews потърси за коментар Луков. ЧСИ-то съобщи, че се намира отвън границите на България и помоли да даде детайлности по отношение на претекстовете за решението си, когато се прибере. Медията ни ще почете това и ще потърси пояснение от Луков в първия комфортен за него миг. Очаквайте детайлности!

Припомняме, че Ахмет Куртулду от години е прочут с борчовете си към банки, които възлизат на главозамайващи суми – съвсем невъзможни за погашение. Собственикът на компанията за перилни препарати САРС продължава да търпи наказания от друг тип.  Фирмата му „ Сарс Груп “ ЕООД дължи налози на стойност над 2, 8 млн. лева,  „ Черноморец “ има да изплаща на Национална агенция за приходите  над 1,8 млн. лева Познат е с възпрепятстване работата на ЧСИ-та, кавги и правосъдни каузи с Агенция " Митници ". В началото на века името му бе забъркано даже в докладна бележка до Национална следствена работа, пратена от тогавашния зам.-началник на митническата дирекция в Бургас Светлозар Ханджиев. В него се твърди, че Ахмет Куртулду и компанията му финансирали ливанската фундаменталистка организация " Хизбула ". Бизнесменът обаче изрично отхвърли това.

Само преди месеци след изнесени данни в медията ни за нелегално изгаряне на боклуци в завода му в Пловдив – Регионална инспекция за опазване на околната среда му налови имуществена глоба от 20 000лв. Прокуратурата пък го проверява за незаконно замърсяване. Ако се потвърди виновността му, той може да бъде наказан със затвор. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР