Пловдивският университет удължава срока за подаване на документи. До решението

...
Пловдивският университет удължава срока за подаване на документи. До решението
Коментари Харесай

Наплив в ПУ, удължават срока за документи

Пловдивският университет удължава периода за подаване на документи. До решението се стигнало, откакто единствено в последния ден през вчерашния ден през Спортната зала на вуза минали към 600 индивида.

„ Прибрахме ги вътре, с цел да не са на слънцето в горещия ден. Наложи се да затворим чак след 18 часа, защото имаше неуспели да подадат в работното време на центъра “, изясни зам.-ректорът по образователната активност доцент Мария Стоянова.



Кандидат-студентите, които желаят да държат изпит, могат да подадат поръчка за това и до края на днешния ден.

За тези, които аплайват единствено с оценките от матури, срокът се удължава до 1 юли в това число, само че документите ще се подават в Ректората, а не в Спортната зала на бул. „ България “.

Както " Марица " писа, този година отпадна приемният изпит по български език, а по британски е олекотен. В съвсем всички специалности обаче може да се влезе и единствено с оценка от държавен зрелостен изпит. А единствено за няколко остава наложителен тест на входа.



Кандидатстудентски изпити ще се проведат присъствено в интервала от 28 юни до 1 юли. Изключение е единствено спе­циал­ността „ Ак­тьор­ство за дра­ма­ти­чен те­а­тър “, в която приемът е в три кръга – на 15, 16 и 17 сеп­тем­ври.

За 28 юни са планувани изпитите по ис­то­рия на Бъл­га­рия, британски език и химия. На идващия ден е инспекцията на знанията по ма­те­ма­ти­ка, изо­бра­зително из­ку­ство, теология. Изпитите по ин­фор­ма­ти­ка, немски език, испански език, френ­ски език ще са на 30 юни.

Ком­плек­сният из­пит по фи­зи­че­ско въз­пи­та­ние е на 29 и на 30 юни.

Датата за осъществяване на теста със събеседване по физика и за изпитите по биология, география на България, музика е 1 юли.



Всички изпити стартират в 9 часа. Предходния ден претендентите би трябвало да ревизират в коя зала са разпределени. Залите и имената на кандидат-студентите ще се разгласяват на уеб страницата на университета, както и на осведомителните табла пред постройката на Ректората и пред Новата постройка на бул. „ България “ 236.

В тази акция висшето учебно заведение ще одобри 4188 студенти в ОКС „ Бакалавър “. От тях 3343 са по държавна поръчка, а 845 – в платено образование. Студенти ще се одобряват в общо 106 специалности.



За първи път ПУ ще образова по „ Международна политика и бизнес дипломация “, „ Приложна физика за новаторски технологии “, „ Автомобилно и индустриално инженерство “ и “Биоинженерство”. В три от оповестените специалности обаче образованието ще бъде единствено във филиалите в Смолян или в Кърджали.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР