Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ ще бъде домакин на значимо международно

...
Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ ще бъде домакин на значимо международно
Коментари Харесай

ПУ „П. Хилендарски“ домакин на международен форум

Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “ ще бъде хазаин на значимо интернационално събитие – работна среща на участниците в Кост акция CA20130 – European MIC Network – New paths for science, sustainability and standards (Euro-MIC), която ще се организира на 27-ми и 28-ми април 2023 година в града под тепетата.

Главни уредници на събитието са формалните представители на България в управителния комитет на Кост акция CA20130 доцент д.н. Йолина Хубенова и проф. дн Марио Митов, чието интензивно присъединяване в работните групи на консорциума способства за избора на България и Пловдив като атрактивно място за осъществяване на тазгодишната работна среща.

Съорганизатори на влиятелния конгрес са Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “, Югозападният университет „ Неофит Рилски “ – Благоевград и Института по Електрохимия и Енергийни Системи „ Академик Евгени Будевски “ на Българската Академия на Науките.

Наред с ръководителя доктор Андреа Корт (Германия), зам.-председателя доцент Торбен Сковхус (Дания), както и водачите на петте работни групи, на срещата в Пловдив ще участват над 100 участници от целия свят. На форума ще участва и Матю Борг – административен представител на Европейската кооперацията за просвета и технологии от Брюксел.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР