Пловдивският Районен съд призна за виновен 38-годишния Валери Стоичков, предлагал

...
Пловдивският Районен съд призна за виновен 38-годишния Валери Стоичков, предлагал
Коментари Харесай

Осъдиха мъжа, лъгал хора с надомна работа в Пловдивско

Пловдивският Районен съд призна за отговорен 38-годишния Валери Стоичков, предложил на хората надомна работа за сглобяване на детски играчки, а от гласувалите му доверие той прибрал сума на обща стойност от 2607лв.

Той е приет за отговорен за това, че в интервала от май до декември 2021 година в изискванията на продължавано закононарушение и при рисков рецидив е излъгал 62 души. Измамникът е популяризирал схемата си за набиране на работа в цялата страна. Успял е да заблуди хора от Пловдив и пловдивска област – в това число в Труд, Белащица и Скутаре.

Районен съд–Пловдив е наложи на Валери Стоичков наказване от 3 години отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим. Делото е минало по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият е признал всички обстоятелства и условия в обвинителния акт.   

Стоичков е набирал искащи за надомна работа за сглобяване на детски играчки посредством публикация в интернет. Представял се за бизнесмен. Обаждали му се най-вече безработни хора от цялата страна. Те били подготвени незабавно да стартират надомната работа. 

Шарлатанинът нямал желание да им я обезпечи, нито пък се занимавал с сходна активност. Пострадалите изпращали поисканата от него сума – по 42 лв., само че не получили елементи за детски играчки в подмяна, нито пък парите им били върнати. Общият размер на породената имотна щета е 2607 лв..

Присъдата на Районен съд–Пловдив предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд–Пловдив.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР