Пловдивският районен съд остави снощи в ареста двама от четиримата

...
Пловдивският районен съд остави снощи в ареста двама от четиримата
Коментари Харесай

Двама от обвинените за обира в Роженския манастир остават в ареста

Пловдивският областен съд остави нощес в ареста двама от четиримата арестувани за обира в Роженския манастир. Това са Юксел Митев на 21 години и посоченият за началник на бандата Стефан Матеев на 44 години, съобщи БНР.

Съдът одобри, че е налице обосновано съмнение, че четиримата са причинители на действията, в които са упрекнати. Съдът се базира на показанията на очевидците, разпитани досега в досъдебното произвеждане, наличието на записите на охранителните камери на Роженския манастир, протоколите за оглед и различаване на лица. Освен това при претършуване в дома на тартора е открит газов револвер, който е модифициран за пукотевица с бойни патрони.

По отношение на Стефан Матеев магистратите регистрираха водещата му организационна функционалност и реши, че има действителна заплаха да извърши закононарушение. По отношение на Юксел Митев

Съдът одобри съществуване на действителна заплаха да се укрие, защото работи и живее в чужбина. За това по отношение на двамата беше взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

За двамата малолетни братя А.Х. и Г.Х. Районният съд счете, че защото имат непрекъснат адрес, живеят в фамилна среда и са възпитаници няма заплаха да се укрият. Освен това двамата до в този момент не са осъждани. Съгласно закона мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, по отношение на малолетни лица се взема единствено в изключителни случаи. Според магистратите процесният случай не е подобен. Поради това за тези двама обвинени е взета по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Районния съд предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, като в този случай делото ще се гледа на 27.09.2018 година от 15:30 часа.

Първоначално настояването за взимане на най-тежката мярка за неотклонение е импортирано в Районен съд – Сандански. Седем от осемте съдии там са се отвели по съображения за съществуване на колегиални взаимоотношения с един от обвинените, който е юрист.

Със свое определение от през вчерашния ден Върховният касационен съд е изпратил делото за разглеждане в Пловдивския областен съд за обективното и независимо разглеждане от различен, еднакъв по степен съд, отвън Софийския апелативен регион.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР