Пловдивският Районен съд е отхвърлил молбата на Атанаска Бакалова с

...
Пловдивският Районен съд е отхвърлил молбата на Атанаска Бакалова с
Коментари Харесай

Съдът отказа да раздели близнаците от Цалапица в отделни килии

Пловдивският Районен съд е отхвърлил молбата на Атанаска Бакалова с искане арестуваните близнаци от Цалапица да бъдат държани в обособени килии.

За правосъдното решение заяви майката на убития юноша Димитър Малинов в профила си във Facebook, представена от

По думите ѝ молбата е отказана без пояснение на претекстовете.  В началото на седмицата тя подаде искане до съда братята Борислав и Валентин Динкови да бъдат разграничени в ареста , тъй като по този начин имат опция да уговорят удобна за тях версия за случилото се.



Тогава майката посочи, че  това е научила от свои другари, които при посещаване в пандиза са ги видели да населяват една килия. В отговор от правосъдното министерство тази информация бе непряко доказана с обяснението, че управата на пловдивския затвор не е получила специфични инструкции от съда за разделянето на двамата в обособени килии.

За разлика от посочения за директен палач - Рангел Бизюрев, близнаците не са упрекнати за убийството на Димитър Малинов, а единствено за укривателство. Промяната на това обвиняване с по-тежко, за съучастие е другото главно искане на роднините на  убития юноша. 

Делото против близнаците по този начин и не е стартирало по нормалния ред, като съвещание по него е  планувано за 25 януари. Ако обаче до тогава Бизюрев не бъде екстрадиран от Дания в България, процесът още веднъж ще бъде отсрочен.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР