Пловдивският производител на велосипеди Лидер-96 ще строи нов завод за

...
Пловдивският производител на велосипеди Лидер-96 ще строи нов завод за
Коментари Харесай

Пловдивска компания влага 4 милиона лева в нов завод за електрически велосипеди

Пловдивският производител на колела " Лидер-96 " ще строи нов цех за електрически такива наоколо до града. В оборудването ще бъдат вложени общо 4 милиона лв., като 500 хиляди лв. от тях ще бъдат обезпечени от страната.

Това оповестяват няколко локални медии, като предлагането за отпущането на средствата е било част от дневния ред на постоянното съвещание на Министерски съвет (МС) през вчерашния ден.

Въпросното финансиране от 500 хиляди лв. ще бъде за създаване на обществена общинска инфраструктура по Закона за поощряване на вложения (ЗНИ).

Новият цех на компанията ще се намира в пловдивското село Рогош и ще бъде част от индустриална зона " Марица " в " Тракия икономическа зона ". Очаква се след построяването му да бъдат отворени 25 работни места.

" Лидер-96 " ЕООД е учредена през 1996 година, като тя е профилирана в производството и дистрибуцията на колела. Компанията има два завода, като общият индустриален потенциал е 400 000 броя на година. През лятото на предходната година проработи втория от тях, като инвестицията в него беше 6 милиона евро или към 11,7 милиона лв..

Според формалния ѝ уебсайт тя е един от най-големите производители на колела в Европа, а и все още над 80 000 от създаваните колела на електрически. За компанията работят към 550 чиновници. Над 95% от продукцията на сдружението е за експорт, като главните пазари за износ са Германия, Нидерландия, Белгия, Дания, Италия и Финландия.

Приходите на " Лидер-96 " към края на предходната година възлизат на над 100 милиона лв., като прогнозите за тази бяха за достигането на такива от над 150 милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР