Пловдивският предприемач Симо Касабов остава в ареста. Районният съд под

...
Пловдивският предприемач Симо Касабов остава в ареста. Районният съд под
Коментари Харесай

Бизнесменът Касабов редовно малтретирал жена си, съдът го остави в ареста

Пловдивският бизнесмен Симо Касабов остава в ареста. Районният съд под тепетата взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на предприемача, нанесъл тежък побой на брачната половинка си поради патологична ревнивост.

Според наблюдаващия прокурор по делото Атанас Илиев, мъжът редовно е упражнявал домашно принуждение по отношение на брачната половинка му, изразяващо се във физическо и психическо принуждение, както и наложително ограничение на персоналния живот, персоналната независимост и персоналните права. С оглед на това той изиска „ задържане под стража ”, предаде .

40-годишният Касабов е следял цялото си семейство посредством конфигурирани приложения на телефоните им за подслушване и проявление на местоположението. Той постоянно ги заключвал в дома си без тяхното единодушие, поради болестна ревнивост. Има данни и за чести сигнали за побои.

Забранявал е на жена си даже да контактува с приятелки, и е била сложена в икономическа взаимозависимост - т.е. не ѝ давал да работи и ѝ превеждал 30 лв. по картата, с цел да пазари единствено това, от което има най-голяма потребност.

От показанията на дамата може да се направи извод, че Касабова е упражнявал редовно принуждение над 20 години, сподели още прокурорът.

Според отбраната обаче, няма от къде да пристигна изводът, че той може да извърши друго закононарушение и юрист Здравко Колев изиска по-леката мярка за неотклонение “домашен арест ”. Що се касае до системата за следене, юристът се базира на това, че това е система, с която стотици родители наблюдават децата си, поради нежната им възраст и в това няма нищо необичайно.

Адвокатът счита, че разследващите е трябвало да разпитата и децата, с цел да се откри дали в действителност те са ставали очевидци на 20 години тормоз, за които твърди прокурорът. “Смятам, че показанията на децата ще са доста разнообразни ”, добави Колев.

“Това, което се пробват да показват, че тя е измъчвана от 20 години- това са безспорни нелепости ”, сподели още юристът на Симо Касабов.

От разпита на потърпевшата се твърди, че тя е безработна и съгласно юрист Колев, в случай че доверителят му бъде арестуван, няма кой да устоя децата.

„ В момента те са при дядо си и баба си, само че Касабов ги устоя. Това е задоволителен претекст, който следва да вложите във вашето изговаряне и да прецените, че няма задоволително данни доверителят ми да бъде арестуван ”, сподели още Здравко Колев пред магистратите.

В последните си думи пред съда Симо Касабов сподели:

“Ако съм под домакински арест ще спомагам. ”

Във съдбовната вечер Касабов се върнал вкъщи и заварил брачната половинка му да приказва по телефон, който не е виждал и надлежно на него не е подложен програмен продукт за подслушване и следене. Последвал скандал, който прераснал с нечовечен побой.

Започнал да я бие с тенис ракета. В разследване на побоя дамата има голям брой хематоми, фрактура на две ребра, разкъсан далак, спукано тъпанче. Към момента положението на дамата е тежко, направени са ѝ интервенции. Далакът ѝ е бил отхвърлен. Трудно са я избавили и за малко да изпадне в кома. В момента е контактна, потвърдиха от прокуратурата.

За благополучие децата не са станали очевидци на побоя. Те не са били в жилището по време на нападението. 

Жената съумяла да избяга от жилището и потърсила помощта на нейни приятелки. Те я откарват в болница. Оказва се обаче, докторът, който прегледал дамата в болничното заведение, към този момент я познава. През 2018 тя още веднъж е призната с контузии от същия лекар и тогава му споделила, че е паднала по стълбите. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР