Пловдивският полицай ст. инспектор Илиян Гвоздев е спасил живота на

...
Пловдивският полицай ст. инспектор Илиян Гвоздев е спасил живота на
Коментари Харесай

Полицай спаси живота на дете в Пловдив: Аз не съм герой

Пловдивският служител на реда ст. контрольор Илиян Гвоздев е избавил живота на първокласник през вчерашния ден, съобщи кореспондентът на bTV в района.

Момичето е припаднало в класната стая на учебно заведение „ Васил Петлешков “ в Пловдив. Илиян Гвоздев е бил в учебното заведение, тъй като там учат децата му. Виждайки, че здравната сестра носи детето на ръце, той се притича на помощ.

Решава да не чакат извиканата кола за спешна помощ, а откарва със служебния полицейски автомобил детето и сестрата в университетската болница „ Свети Георги “.

Навременната реакция на служителя на реда е избавила живота на детето, споделят от лечебното заведение. То е признато в обницата в коматозно положение.

Бях на една среща в ОУ " Васил Петлешков " в Пловдив, при шефа, описа контрольор Илиян Гвоздев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. " Излизайки от двора на учебното заведение, видях една от учителките на първи клас да тича против мен, много обезпокоена, като ми изиска помощ. Каза ми, че едно от децата е в безпомощно положение. Веднага отидох в класната стая и видях детето, което в действителност не изглеждаше добре.

Прецених, че би трябвало да работя незабавно, че няма време да крещя Бърза помощ. Взех го на ръце и се качихме на патрулката, дружно с здравната сестра на учебното заведение, която също ми оказа помощ доста. Докарахме детето в Спешното, където ни посрещнаха истинските експерти и върнаха живота на детето. По пътя се обадих на тел. 112, с цел да се приготвят. През цялото време бях с включен звуков сигнал. Момчетата ми учат в това учебно заведение, родител съм, описа контрольор Гвоздев. 

" Аз не съм воин! Това е една естествена човешка реакция и е добре всеки да е квалифициран да може да работи вярно и съответно в такива обстановки, с цел да имаме повече положителни вести, сподели още инспекторът.

Той означи, че това не е първият случай, когато помага в такава обстановка, и че това е част от специалността му, тъй като те постоянно идват първи на място. Инспекторът към момента не се познава с родителите на детето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР