Пловдивският Окръжен съд започна делото срещу баща и син -

...
Пловдивският Окръжен съд започна делото срещу баща и син -
Коментари Харесай

Само в Plovdiv24.bg: Неизвестни досега детайли около стрелбата между цигански кланове в Пловдив

Пловдивският Окръжен съд стартира делото против татко и наследник - Рангел и Румен Рангелови, упрекнати в опит за съзнателно ликвидиране на свои съседи от " Шекер махала ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Случката е от вечерта на 2 юли предходната година, сътвореното от двамата меле обаче съответства с един от огромните митинги, които се организираха по това време в Асеновград против битите от роми млади спортисти и за малко не нажежи ситуацията и в Пловдив. По-късно се оказа, че драмата от Шекера е любовна, причината е заигравката на Румен (по прякор Лийсън) с непозната жена  и визира наранената чест на две ромски семейства. 

Срещу Румен е повдигнато обвиняване в това, че по хулигански подбуди, по метод и със средство, рисково за живота на мнозина, направил опит да умъртви съзнателно 8 души, сред които и две деца (деянието е останало незавършено по независещи от дееца причини) а също и за това, че е държал огнестрелно оръжие – ловна пушка 12-и диаметър и муниции за огнестрелно оръжие, без да има за това съответно позволение.

Баща му Рангел също ще дава отговор за опита за ликвидиране. Неговата неосъществена жертва Али Шабан през днешния ден първи бе разпитан от съда.

В края на юни предходната година Али се върнал от Германия, където работил като чистач, с цел да види огромното си семейство, стана ясно в залата. Инцидентът на 2 юли почнал със среща сред него и Рангел. Рангелов се прибирал с буса си и минал около дома на чичовците на Али на ул. " Латинка ", самият Али живеел наоколо, в дадения миг си бил взел кафе от барче тъкмо против дома, станал обект на по-нататъшното нахлуване. Рангелов понижил, поради лежащ служител на реда, и Али попитал какво става и за какво му пращат служители на реда.

Всъщност ден по-рано снаха на Али замерила сина на Рангел с чехъл, тъй като псувал детенце от фамилията (както стана ясно в правосъдната зала - детето било на съдбовната Недет, поради която пламнала враждата и която след случая се преместила да живее в Германия) и Румен пратил полиция на фамилията на Али. При срещата си със остарелия Рангелов Али споделил, че има остарели родители и не е хубаво дето има пращат служители на реда, Рангел обаче казал, че всички ще ги изтрепят. В този миг, по спомен на Али, се появил и Румен с огромна ловна пушка и почнал да стреля. С него имало още към 10 души от родата му. 

Първият изстрел бил неакуратен и с него Румен уцелил буса на татко си, стрелбата траяла 5-10 минути, от нея потърпевши мнозина, в това число и деца, описа пострадалият. Баща му пък слязъл и го наръгал с нож в гърба. Нападнатата рода на Али се изпокрила в дома на ул. " Латинка ", залостили стоманените порти. Рангелови обаче напирали, бутали по вратата, чукали, опитвали да влязат; хвърляли шишета, керемиди, викали " Да ги трепем ". 

В болничното заведение Али изкарал 10 дни, оперирали го, лекарите му споделили, че ударът с нож за малко не засегнал " ципата " на сърцето му.

" Преди случая с Румен бяхме другари, комшии сме, непрекъснато беше в нашия двор ", показа пред съда мъжът. Всичко обаче се трансформирало, откакто почнал любовни връзки със снаха му.

" Бусът спря и стартира да се стреля ", спомни си и едно от потърпевшите дечица, родственици на Али. " Мен ме раниха. Аз доста се уплаших ", показа то, момченцето съумяло да се скрие под спряла наоколо каруца. Делото продължава с разпит на още очевидци.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР