Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Арест за пребил мъж до смърт (без да иска)

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 55-годишния К. К.

Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 08.07.2023 година, в Пловдив, регион „ Южен “, по несъобразителност е предизвикал гибелта на Т.Т./60/, в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета – закононарушение по член 124 ал.1 вр. член 129 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Съдът реши,че въпреки делото да е в начален стадий на следствие, от доказателствата, събрани досега, може да се направи обосновано съмнение, че К. К. е създател на закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. За това закононарушение Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост в размер от 2 до 8 години.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража е налице заплаха както от укриване, по този начин и от осъществяване на закононарушение.

След нанасянето на побоя на потърпевшия, обвиненият К. К. е направил опит да прикрие авторството на действието.

Освен това той не живее на непрекъснатия адрес, на който е регистриран. Осъждан е 10 пъти, като в три от случаите – за квалифицирано безчинство, за които е търпял ефикасни санкции отнемане от независимост, като всичко това обрисува обвинения К. К. като лице с висока степен на социална заплаха.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 08.08.2023 година от 10.00 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР