Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Постоянен арест за майка, заклала дъщеря си

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Л. Х., която закла 8-годишната си щерка и направи опит за самоубийство.

Престъплението е осъществено в село Желязно на 1 юни – Деня на детето.

Спрямо 30-годишната жена е повдигнато обвиняване по член 116 ал.1 т.3 и т. 4 от Наказателния кодекс – за съзнателно причиняване гибелта на малолетно лице, което е рождена щерка на причинителя.

Обвиняемата е привлечена към наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране, за което Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Съдът реши, че събраните досега еднопосочни доказателства са единомислещи в поддръжка на извода за съществуване на обосновано съмнение за съпричастност на обвинената Л. Х. към действието, за което е привлечена към наказателна отговорност.

Съдът откри, че при мярка, друга от задържане под стража, има действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, като реши, че към този процесуален миг се постанова обвинената Л. Х. да бъде под непрекъснат контрол, какъвто обезпечава точно тази най-тежка мярка за неотклонение.

Делото за разглеждане на настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинената Л. Х. се организира в  изнесено правосъдно съвещание в лечебното заведение, където обвинената е настанена, поради събитието, че след действието се е самонаранила.

Определението не дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 9 юни от 10.00 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР