Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното

...
Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното
Коментари Харесай

Шофьорката от трагедията с двама загинали в Пловдивско, влиза в затвора

Пловдивският областен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното правосъдно разследване, наложи на подсъдимата по НОХД№1141/2023 С. С. наказване отнемане от независимост в размер на 2 години и 8 месеца, което да изтърпи при първичен общ режим.

Подсъдимата Стефка Стефанова призна напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Размерът на по този начин наложеното наказване е избран при изискванията на член 54 от Наказателен кодекс и след редуцирането с 1/3, според член 58а ал.1 от Наказателен кодекс.

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив лиши подсъдимата Стефка Стефанова от право да ръководи МПС за период от 4 години, считано от влизане на присъдата в законна мощ.

Окръжният съд призна подсъдимата Стефка Стефанова за отговорна в това, че на 04.09.2020 година в землището на с. Куртово, обл. Пловдив, на път I-6 София – Бургас при км 265+600 м, при ръководството на моторно транспортно средство – лек автомобил марка " Хонда “, модел " Акорд “, е нарушила разпоредбите за придвижване, а точно: чл.16 /1/ от ЗДвП, чл.20/1/, /2/ и чл.21 /1/ от ЗДвП, и по несъобразителност е предизвикала гибелта на повече от едно лице, а точно на Л. Л. от Пловдив и на Р. Ц. от Казанлък – закононарушение по член 343 ал.3 пр.пето б.Б пр.първо вр. ал.1 б.В вр. чл.342 ал.1 от Наказателен кодекс.

Със същата присъда Окръжният съд осъди подсъдимата Стефка Стефанова да заплати на всеки от 8-те частни обвинители разходи за повереник в размер на по 6000 лева за всеки от тях, или общо сумата от 48 000 лв..

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР