Пловдивският Окръжен съд осъди на 6 години и 6 месеца

...
Пловдивският Окръжен съд осъди на 6 години и 6 месеца
Коментари Харесай

6,5 години затвор за мъж, опитал да убие съсед заради секс компромат

Пловдивският Окръжен съд осъди на 6 години и 6 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим подсъдимия Филип Янков, който преди две години намушка четири пъти с нож Тодор Ванев в пловдивското село Рогош. Със същата присъда съдът осъди обвиненият да заплати на потърпевшия обезщетение в размер на 15 хиляди лв..

До случая се стигнало след скандал сред двамата мъже от две ромски семейства, в основата на който, стои публикуван в обществените мрежи порно клип. По-възрастният извадил нож и наръгал другия.

След голям брой отсрочени съвещания през днешния ден се даде ход на делото с разпит на някои от явилите се очевидци, които са съседи на двете враждуващи семейства. Те се изправиха пред магистратите, само че обявиха, че нищо не знаят и не са участвали на съдбовната преживелица.

Защитникът на обвинения, юрист Стоян Янков, изиска делото да бъде отсрочено поради липса на още няколко очевидци. Прокурор Галин Гавраилов и представителят на потърпевшия юрист Иван Шилев оспориха настояването, тъй като повече призовани очевидци не са участвали и не знаят нищо по случая и няма причина делото да се проточва повече, тъй като основните очевидци са разпитани. Пловдивският областен съд почете настояването на Окръжна прокуратура и делото потегли по общия ред.

Съдът даде дума на подсъдимия Янков, който описа своята версия.

„ Този случай е доста дълга история. Аз нямах желание да се случи това и желая да кажа,че Тодор Ванев няма един другар в селото, никой не желае да поддържа връзка с него. А аз бях другар с него и се уважавахме доста.

На 3-ти Август 2019 жена ми сподели, че Руска - дамата на Тодор се е отбила до нас със сестра си Севда и дъщерята на Севда. Започнали са да се карат с Атанаска, която е жена на моя наследник. Спорът е бил за това, че Атанаска е имала връзка с Тодор и са посочили порно клипове на двамата. По-късно Пуска сподели и на мен въпросните клипове”, описа Филип.

И по този начин клип с „ френска любов”, снимана с телефона на Тодор Ванев и публикувана в следствие в обществените мрежи, възпламенява враждата.

„ Обадих на Тодор, питах го какви са тези порно клипове с Атанаска, а той ми отговори, че не разпространявал такива неща. Не съм му отправял никакви закани за ликвидиране. След известно време видях Тодор и просто го помолих това да не доближава до сина ми, тъй като са доста грозно. И той ми отговори „ Филипе, във компанията, в която работя всички ме ненавиждат, очевидно някой ми е хакнал профила, изкарал е клиповете и ги е популяризирал.А по-късно пред съда сподели,че ги е изпратил на Златка. След това самичък ги е качи във фейсбук за да подразни сина ми Ангел.

На мен ми е звънял, с цел да ми подмята закани за пердах, също доста пъти се е заканвал и на сина ми, в деня на случая също. В същия този ден отидох до къщата на Тодор да взема дамите от моята рода, които бяха отишли у майката на Тодор-Куна, с цел да й се оплачат и да я помолят повече да не се заяждат с нас. Казах им да си потеглят и останах с брат ми да си приказваме с Куна, само че напълно обикновено. Казах й да каже на Тодор да не прави проблеми и да не ме заплашва. След това се чуха крясъци, излязох на улицата и заварих Тодор да постанова жена ми и щерка ми. През това време пристигна Атанаска и нея я хвана и я удари. Аз потеглих да тичам към него, а той ме лепна с тукат и ме събори. Скочи върху мен и стартира да ме рита. Много се изплаших да не ме удари в корема,защото имам 5 интервенции. Съжалявам за случилото се, аз не помня по какъв начин съм си изкарал ножката, която нося, с цел да си пакост плодовете. Аз звъннах на полицията, обясних всичко, само че очевидно е имало и други хора,които са се обадили. Взеха ме в полицейската кола. Относно скъсаната блуза на Янев, той я скъса самичък, а единствения удар към него е насочен от моя внук”, довърши историята си обвиненият.

Филип твърди, че случаят не е предизвикан от порно клиповете, а от агресивното държание към фамилията му. Той сподели,че под въздействето на шока е направил действието и не си спомня съвсем нищо. Подсъдимият съобщи, че застава зад всяка своя дума и е склонен да се подложи на детектор на лъжата. Съжалява за това, което е направил и изиска от съда най-леката присъда, тъй като постоянно постъпва в болнични заведения, поради здравословни проблеми.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР