Пловдивският окръжен съд осъди двама служители на Българската агенция за

...
Пловдивският окръжен съд осъди двама служители на Българската агенция за
Коментари Харесай

Пловдивският окръжен съд осъди двама служители на БАБХ за подкуп

Пловдивският областен съд осъди двама чиновници на Българската организация за сигурност на храните /БАБХ/ за рушвет, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Спрямо подсъдимия Г. М. съдът наложи наказване 1 година и 6 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим и санкция в размер на 5000 лв. и го лиши от право да заема държавна служба от ранга "главен контрольор " и по-висока, в системата на БАБХ за период от 2 години, както и от право да упражнява специалността "лекар по ветеринарна медицина ", също за период от 2 години.

Подсъдимия по същото дело С.Н. е наказан на 1 година отнемане от независимост, като на съображение чл.66 ал.1 от Наказателен кодекс наказаниерто е отсрочено за период от 3 години, и санкция в размер на 2000 лв..

Подсъдимият е лишен също от право да заема държавна служба от ранга "началник отдел " и по-висока в системата на БАБХ за период от 1 година и 6 месеца.

Двамата бяха приети за отговорни за това, че в интервала 22 - 26 юни 2019 година в с. Искра, област Пловдивска, Г.М. като основен контрольор в община Първомай в отдел "Здравеопазване на животните " към Областна дирекция по сигурност на храните /ОДБХ/- Пловдив при БАБХ, в съучастничество със С.Н., като шеф отдел "Здравеопазване на животните " към ОДБХ при БАБХ, са поискали и приели подарък, с цел да не сформират акт за административни нарушавания от Закона за ветеринарномедицинска активност, като подкупът е осъществен посредством изнудване чрез корист със служебното състояние.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР