Пловдивският окръжен съд допусна за изпълнение Европейска заповед за арест,

...
Пловдивският окръжен съд допусна за изпълнение Европейска заповед за арест,
Коментари Харесай

Кипърец в наш арест с ЕЗА

Пловдивският областен съд позволи за осъществяване Европейска заповед за арест, издадена от Окръжен съд – Никозия, Република Кипър, за предаване на кипърския жител А. С. за осъществяване на наказателно гонене по досъдебни производства и правосъдни каузи, водени против него от кипърските управляващи.

Пловдивският областен съд отсрочи предаването на кипърския жител А. С. на съображение член 52 ал.1 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест до окончателното привършване на водените против него в Република България наказателни производства.

Съдът анулира настоящата все още мярка за неотклонение задържане под стража и взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на кипърския жител А. С., като на съображение член 44 ал.7 изр.2 от ЗЕЕЗА мярката за неотклонение се смята за взета от момента на окончателното привършване на водените против него в Република България наказателни производства – досъдебно произвеждане по разказа на Групово дело БОП и НОХД по разказа на Районен съд – Пловдив, до фактическото предаване на А. С. на кипърските правосъдни управляващи.

Решението предстои на обжалване и митинг в 5-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР