Пловдивският митрополит Николай също е прекарал коронавируса и дори е

...
Пловдивският митрополит Николай също е прекарал коронавируса и дори е
Коментари Харесай

Нали тамянът пазеше? Митрополит Николай лежал в болница с К-19

Пловдивският митрополит Николай също е прекарал ковид и даже е бил на лекуване в болница, твърди plovdiv-press.

По същото време там се лекувал и кметът Здравко Димитров, който прекара на легло повече от месец и водеше тежка борба с COVID-19.

Владиката към този момент е добре и е изписан за домашно лекуване. Да момента Светият Синод на Българската православна черква мълчи и държи в загадка кои владици и висши духовници са прекарали рисковия вирус или пък сега боледуват.

Някои атеисти разясняват, че това се дължи евентуално на обстоятелството, че при започване на пандемията архиереи твърдяха, че таманът пази от ковид и болестта не може да се съобщи посредством лъжичката за причастие, която свещениците подават на всички.

Преди време по време на литургия митрополит Николай разгласи, че "пред страшното злокобно лице на пандемията, нашите всемирски управници в лицето и на министър-председателя и на президента, и на нашия кмет, и на христолюбивото ни войнство, не се уплашиха - стоят твърдо върху безконечната канара на светата православна религия.

Бог ще опази народа ни и поради вашата религия, безстрашие и храброст ".

"Тежък кръст промисли Бог да понесе целият човешки жанр в тия дни. Това тестване ни преподава доста уроци, първият от които е любовта и солидарността ", сподели още дядо Николай.

Той беше безапелационен, че църквата ще бди на своя пост, тъй като не се опасява и прикани хората да отворят сърцата си и да ги поднесат като подарък на Бог.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР