Пловдивският митрополит Николай отказва да участва в избора за нов

...
Пловдивският митрополит Николай отказва да участва в избора за нов
Коментари Харесай

Пловдивският митрополит Николай отказва да участва в избора за нов патриарх

Пловдивският митрополит Николай отхвърля да взе участие в избора за нов патриарх. Това написа самият той в страницата на Пловдивската света митрополия.

„ Само преди няколко дни изпратихме на безконечен покой нашия обичан патриарх и Софийски митрополит Неофит. Всички видяха хилядния народ, който се поклони пред него в катедралния храм „ Св. Александър Невски ” и го изпрати в последния му път. Това беше същинско празненство на вярата, образно доказателство за престижа на блаженопочившия и приснопаметен наш патриарх Неофит, за любовта, която народът ни питае към него и за привързаността на нашите правилни към Българска православна черква “, написа митрополит Николай.

И добавя, че още пред отворения ковчег на Негово Светейшество са почнали „ медийните интриги и клевети към наследяването на българския патриаршески трон “. 

„ Едни и същи „ специалисти ” по църковните въпроси, всред които някогашни разколници и сътрудници на Държавна сигурност, които и през 2013 година бяха обсебили общественото пространство с нелепите си предсказания за това кой ще наследи блаженопочившия патриарх Максим, по същия богопротивен и светотатствен метод започнаха още веднъж да „ кадруват ” идващия български патриарх ", пеше още митрополит Николай.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР