Пловдивският Локомотив приключи успешно една турболентна седмица. През нея треньорът

...
Пловдивският Локомотив приключи успешно една турболентна седмица. През нея треньорът
Коментари Харесай

Ганчо Пеев пред Nostrabet: Искам Локото да срещне Ботев в мача за Европа


Пловдивският Локомотив завърши сполучливо една турболентна седмица. През нея треньорът подаде оставка, след това клубна икона бе назначен единствено за един мач, последва победа над втория, след която притежателят сензационно разгласи, че се отгегля и най-после бе показан нов старши треньор на представителния отбор.

потърси за коментар по тези бурни събития една от легендите на „ Лаута “ Ганчо Пеев. Бившият бранител е носил 15 години екипа на родния си клуб и остава в историята му като четвърти по изиграни мачове в елита – 327, и извоювани сребърен и два бронзови медала с отбора при майсторите. В диалога Пеев разкрива и упованията си от Локо в близко време.

- Г-н Пеев, дано да стартираме хронологично. Как приехте оставката на Александър Тунчев?

- Тя беше закономерна предвид на резултатите и изключително двете тежки загуби на непознат терен. Но Тунчев ще бъде запомнен като сполучлив треньор на „ Лаута “. Все отново единствено двама са тези, които са ни правили вицешампиони.

- Докато гледахте по какъв начин играе Локо и побеждава ЦСКА, не Ви ли се искаше Христо Колев да продължи да стои на пейката?

- Бащата сподели, че ангажимента му с шефа е била единствено за един мач, а той държи на правилата. Вижте, за три дни мъчно може нещо да се промени, просто той подреди вярно играчите, смени схемата и смъкна до каква степен може напрежението. Хареса ми, че бяхме спокойни и търпеливи, хареса ми и стила ни на игра против ЦСКА.

- На фона на този триумф, който върна Локо към успехите, пристигна напускането на Христо Крушарски.

- За мен това бе като гръм от ясно небе. Знаех, че има усложнения през последната година и половина, само че напускането му бе изненадващо и надали някой локомотивец го е очаквал. Когато обаче началник си потегля, се гледа какво е постигнал и какво оставя зад себе си. Крушарски ще бъде запомнен като един доста сполучлив президент на Локо, който е дал и най-вече пари на клуба. Оставя и добър тим, който с няколко попълнения, може още веднъж да бъде фактор в шампионата.

- Александър Томаш ли е точният човек за Локото в този миг?

- Това ще покажат резултатите и играта. Когато пристигна нов треньор, постоянно има позитивна смяна и подтик. Надявам се, че нашите момчета са преодолели психическите си проблеми и в оставащите дуели ще забележим най-хубавото от Локо през сезона.

- Ще даде ли публиката заем на доверие на Томаш?

- Със сигурност. Нашите почитатели, като се изключи че са правилни, са и способени и рационални.

- Защо, откакто стана втори предишния сезон, през този Локо даже не влезе в топ 6?

- Отразиха ни се финансовите проблеми. Видяхте, че половин тим напусна предишното лято, а през зимата си потегли и нашият голмайстор. Предвид свития бюджет пък, тези които идваха, бяха със скромни качества и надалеч под равнището на напусналите.

- Как ще обясните непостоянството и редуването на мощни и слаби игри?

- Обяснявам го с намалената отборна класа на Локо. Иначе всеки тим минава през възходи и сривове през едно състезание. Дори и Лудогорец, само че при тях спадовете водят единствено до миникриза и бързо излизат от нея, поради дългата равностойна пейка и неограничените финансови благоприятни условия, които им разрешават да укрепват състава с качествени попълнения когато и да е.

- Вашите любимци към момента могат да спасят сезона с присъединяване на бараж за Европа?

- Напълно действително е да приключим на седмо място, защото мисля, че превъзхождаме Берое, ЦСКА 1948 и Арда, а настрана имаме и преднина в точките пред тях. Новият ни треньор ще гори от предпочитание да се потвърди, а чакам и новите шефове да „ ударят “ свежа финансова инжекция.

- Как Ви звучи дуел за Лигата на конференциите сред Ботев и Локо на Коматево?

- Бих желал Локо да взе участие в подобен мач, който ще е съвършен свършек на сезона за нас. Най-малкото, тъй като Пловдив не помни такова нещо, а и ще имаме опция бързо да вземем реванш за последната загуба в дербито.

- Значи още Ви боли от пропуснатата дузпа от Митко Илиев и загубата с 1:2 от врага?

- Всяка една загуба на Локо в борбата за Пловдив я изживявам тежко. Като състезател, като треньор, като деец и като почитател, в случай че щете. Хубавото е, че постоянно има последващо дерби. Единственото, което поисквам на Локо и Ботев, е да не се държат като кръвни врагове, каквито пробват да ги изкарат сега. По наше време имаше голямо почитание сред играчите на двата отбора, даже и другарство. И до ден сегашен да вземем за пример, като се срещнем с Тумби, се поздравяваме. Това важи и за други някогашни футболисти.

- Г-н Пеев, кои бранители на Локо Ви харесват?

- Най-вече сърбите Йосип Томашевич и Милош Петрович. Двамата се идеални за Локо, както и това момче с плитката Райън Бидунга, който вкара гола на ЦСКА. Ако ги запазят, тримата може да са част от една постоянна и сигурна защита на Локо отсега нататък.

- Възможно ли е Митко Илиев да продължи да носи Локо на гърба си?

- Трудно ще е към този момент да го прави, защото стигна върха си, а годините си споделят думата. Но той сигурно ще продължи да е потребен, изключително в случай че притеглим още двама-трима като него в нападателен проект.

- Като цяло какво е належащо на Локо, с цел да тръгне още веднъж нагоре от лятото?

- Ако приемем, че финансово към този момент сме постоянни, би трябвало да разполагаме с 13-14 равностойни и стойностни футболисти, и още двама такива вратари. Това значи, че през май и юни са ни нужни най-малко 5-6 нови, само че класни попълнения.

- Г-н Пеев, какъв Локомотив желаете да виждате, когато стъпвате в бъдеще на родния си стадион?

- Дано Господ ми даде здраве и живот, с цел да мога колкото се може по-дълго да виждам един Локомотив, който играе образован футбол, печели влиятелни победи и непрекъснато е в челото на класирането. Ако е писано пък да спечелим и други титли, още по-добре.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР