Пловдивският Локомотив направи мечтано начало в новото първенство и след

...
Пловдивският Локомотив направи мечтано начало в новото първенство и след
Коментари Харесай

Васко Камбуров пред Nostrabet: Локо случи на треньор и чужденци


Пловдивският Локомотив направи мечтано начало в новото състезание и след шестия кръг е на трето място. Победите вършат почитателите на отбора оптимисти, че техният обичан клуб още веднъж може да е фактор при майсторите и да е преобладаващ на терена.

потърси един от тези, които пренаписаха историята на Локо, с цел да каже какво усеща, когато неговият тим се оправя изрично и носи наслада и наслаждение на черно-бялата общественост.

На нашите въпроси за Локо и родния футбол дава отговор Васил Камбуров, вратарят, който брани самоуверено 10 сезона черно-бялата врата и беше част от отбора, спечелил единствената шампионска купа и Суперкупа на страната в историята на Локомотив.

- Г-н Камбуров, очаквахте ли този страховит старт на Локо в шампионата?

- Като всеки локомотивец се надявах да тръгнем мощно и се веселя, че се получи. Съжалявам единствено, че не взехме това, което заслужавахме на „ Надежда “ – трите точки, с цел да останем на върха в класирането.

- Кои са аргументите за възхода на обичания Ви клуб?

- Отборът разполага с ново и амбициозно управление, с млади и кадърни треньори, има мощни характерности и укрепи състава си с качествени попълнения. Вижда се, че треньорът съумява да убеждава играчите в концепциите си и те ги пресъздават на терена.

- Докъде ще стигне Локо този сезон?

- Всички предпоставки за триумфи са налице. Надявам се Локо да е любимец във всеки мач, защото е квалифициран в тактическо и техническо отношение, и има убеденост в силите. Като класиране нека да влезем първо в шестицата и след това да се борим за присъединяване в евротурнирите.

- Как виждате новите чужденци на „ Лаута “?

- Първите ми усещания са положителни. Те имат класата за родното ни състезание и знаят какво да вършат на терена. Радвам се, че привлякохме чужденци от тези, които могат да ни свършат работа, а не от тези с подправените визитки, за които след две-три докосвания, разбираш, че нямат нищо общо с футбола.

- Спокоен ли сте, като гледате играта на вратарите на Локомотив?

- Абсолютно. За Илко Пиргов няма какво да приказваме. Той е класа. Новото момче Динко Хоркаш пък ме изненада прелестно в последния мач със спасяванията си и имам вяра, че когато получава късмет, ще се оправя.

- В първите мачове като че ли Димитър Илиев не е на познатата висота?

- Вижте, той е водачът и капитанът, който води Локомотив нагоре. Митко няма слаб мач и не може да има подобен. Самото му наличие на терена вдъхва убеденост и успокоение на другите. Момчетата му имат вяра и аз съм благополучен, че имаме подобен футболист. Така че дали Митко Илиев ще вкара или няма да вкара гол, това няма никакво значение, откакто към него се гради играта на целия тим и той е индивидът оркестър.

- Бирсент Карагарен е невроятен от началото на сезона. Как приемате неговото изригване?

- Той е другият ни водач и дружно с Митко израснаха пред очите ми. Радвам се, че такива играчи носят свещения екип на Локо. Когато играта им върви, няма кой да ни спре.

- Смятате ли, че новият селекционер на България ще изпрати покана на Карагарен другия месец?

- Да, само че освен на него. Митко Илиев също заслужава повиквателна. Новият селекционер е неутрален, защото е чужденец и би трябвало да види разликата, която Бирсент и Митко вършат на терена. Футболисти като тях се броят на пръсти у нас, а що се отнася до възрастта на Митко, във футбола има можещи и неможещи. Ако на 19 години не можеш да спираш и подаваш топката, на 34 няма да се промениш.

- Г-н Камбуров, изненадва ли Ви неубедителното показване на другия пловдивски отбор Ботев?

- Аз персонално не съм сюрпризиран. След третото им място, просто времето след последния мач им изигра неприятна смешка. Продължиха със същата конфигурация, а всичко се оказа радикално друго. Освен това Ботев има огромен проблем, който е обвързван с отсъствието на Тодор Неделев. Без него те играят все едно с 30 % от опциите си.

- Дали е възможо да догонят Вашето Локо?

- Вярвам, че ние ще сме господарят на Пловдив този сезон. Ботев обаче има нов треньор, дано да забележим по какъв начин ще играят с него. Мисля, че ще се отлепят от дъното, само че макар че има доста мачове, мъчно могат да наваксат изпуснатото и да влязат в шестицата.

- След малко повече от две седмици е борбата за Пловдив на „ Лаута “. Вашата прогноза?

- Локомотив ще влезе като любимец и ще завоюва. Ние сме над тях сега.

- Вашите усещания от футбола в елита?

- Като оставим настрани трите любимеца, моят Локомотив, ЦСКА 1948 и Черно море също са на високо равнище, а и Локомотив (София) и Арда вършат мачовете забавни. Съвсем скоро чакам и новаците да имат друго лице и в случай че няма качество, най-малко да има конспирация и оспорвани мачове, като в челото, по този начин и в дъното на таблицата. Моето предпочитание е всеки да губи точки и да гледаме колкото се може повече непредсказуеми дуели.

- Има ли млади български играчи, които могат да са част от едно по-успешно бъдеще на националния отбор?

- Виждам такива, само че ще ги запазя за себе си, защото следва да забележим по какъв начин ще се развият и до каква степен ще стигнат. Похвално е обаче, че треньорският щаб на Септември дава късмет на българчета, такива има също в Арда, ЦСКА 1948, Локо (Пд), в който са Мартин Паскалев и неотдавна Тодор Павлов. Младите са бъдещето на родния футбол, а не чужденци на по 30 години с 20 хиляди лв. заплата, които си вървят, когато решат. Отделно поради псевдомениджърите и футболните хора в кавичики, които си гледат комисионните и паричките, нашите перспективни момчета играят по-редовно в Б група.

- Кои тимове, с изключение на Локо, ще се борят за Европа?

- Към Лудогорец, Левски и ЦСКА, би трябвало да прибавим ЦСКА 1948, въпреки че се отклониха от политиката да разчитат най-вече на българи. Черно море също ще е в борбата, защото разполага с неповторим треньор като Илиан Илиев, с който съм работил и зная какъв брой доста може.

- Дойде ли време България да има нов първенец?

- На този стадий мога да предвиждам, че борбата за купата и евровизите ще е по-оспорвана от предходната година и няма да има огромна разлика сред първия и шестия. Защото не е действително първенецът да води с 30 точки пред шестия, това не е добре за футбола ни. Иначе Лудогорец отстъпва от класата си, която имаше преди години, само че не зная дали се дължи на продажбата на играчи или повода е друга. Мисля, че другите тимове се нагодиха към неговата игра и ще му е много мъчно да стане първенец за следващ път.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР