Пловдивският Апелативен съд заседава днес по протеста на прокуратурата за

...
Пловдивският Апелативен съд заседава днес по протеста на прокуратурата за
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 10.10.2024 г.

Пловдивският Апелативен съд заседава през днешния ден по митинга на прокуратурата за мярката „ домакински арест “ на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и още двама, упрекнати за непозволено асимилиране на европейски средства по Държавна фирма „ Земеделие “ за градеж на два хотела за сина и дъщерята на кмета. Тримата бяха арестувани на 20 септември, а при започване на октомври Хасковският съд им наложи мярката „ домакински арест “, въпреки че обвиняването настояваше за непрекъснатото им задържане. Аргументите на магистратите бяха, че арестуваните имат чисто правосъдно минало и непрекъснати адреси.

С чуване на движимости лица продължава и през днешния ден делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. На съвещанието на съда в сряда излезе версията, че не посоченият за причинител на закононарушението Рангел Бизюрев е нанесъл смъртоносния удар в лицето на убития Митко, а единият от близнаците Динкови, упрекнати в укривателство.

Пазарджишкият общински консултант от партия „ Национално придвижване за права и свободи “ Сашо Ангелов е арестуван при спецакцията на полицията в квартал „ Изток “, ориентирана против търговията с избор. Районният съд удължи задържането му със 72 часа. Срещу него са повдигнати обвинявания за пазаруване на гласове и за владеене на опиати. В широкомащабната профилирана полицейска интервенция в Пазарджишко са задържани още 5-ма души, забъркани в 17 закононарушения.

XVIII Национален конгрес по кардиология стартира в Пловдивския панаир. Със събитието Дружеството на Кардиолозите в България отбелязва 50-години от основаването си. Близо 1200 медици от страната и водещи задгранични експерти ще вземат участие във форума. На конгреса ще бъдат показани последните трендове, научни открития и най-хубавите практики в региона на кардиологията. Събитието ще обхване необятен набор от тематики: Сърдечна недостатъчност; Остър и продължителен коронарен синдром; Аритмии; Клапни болести; Кардиомиопатии. Довечера, след днешния семинарен ден, е планувано дрон шоу, като в небето над Панаира ще бъде изрисувано сърце от 100 дрона. Конгресът ще продължи до неделя.

Благотворителната кръводарителска акция „ Усмихни сърце “се провеждаза пети път в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Тя стартира през днешния ден и ще продължи до 8 ноември. „ Инициативата е в памет на починалите преди време младежи Георги Арнаудов и Ангел Здравков “, споделят приятелите на двете момчета, които са уредници на дарителската акция. Всеки, който подари кръв, ще получи антистрес топка във формата на сърце. Кръвната банка в Пазарджик работи от 7.30 до 13:00 ч.

Фолклорен отбор „ Родопа “ започва серия от открити уроци в учебните заведения в Смолян. Идеята е посредством танци и песни да се привлекат повече младежи към фолклора. Първата им среща беше с учениците от Гимназията по стопанска система. Учениците имаха опцията да се допрян до националните песни и танци, като вземат интензивно присъединяване в тях. Подрастващите разучаваха стъпки и пяха дружно с експертите.От ансамбъла дадоха обещание, че през новия креативен сезон ще посетят всички гимназии в родопския град.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР