Пловдивският апелативен съд увеличи от 10 000 лева на 50

...
Пловдивският апелативен съд увеличи от 10 000 лева на 50
Коментари Харесай

Апелативният съд в Пловдив увеличи паричната гаранция на обвиняем за присвояване на 1.5 млн. лева

Пловдивският апелативен съд усили от 10 000 лв. на 50 000 лв. паричната гаранция на обвинявания в заграбване на 1.5 милиона лв. Е. К. По този метод съдът почете отчасти митинга на Окръжна прокуратура - Пловдив, с който настояваше за увеличение размера на гаранцията или за оставане в действие на предходната мярка за неотклонение "задържане под стража ", оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Според апелативните магистрати е налице обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат. Наложената от Окръжния съд паричната гаранция от 10 000 лв. е несъразмерна с оглед имущественото състояние и материалната обезпеченост на Е. К. и по тази причина съдът дефинира мярката парична гаранция от 50 000 лв.. На обвинения е наложена и възбрана за овакантяване рамките на страната.

Срещу Е. К. е повдигнато обвиняване, че в съучастничество с друго лице, в продължение на година и половина, е направил длъжностно заграбване на 1.5 милиона лв. от офис на "ВИП "Секюрити " ООД в Пловдив. Двамата обвинени са присвоили пари от касети, с които компанията зареждала банкомати в града. Е. К. е бил началник на офиса, а съучастникът му работел в трезора.

Определението на съда е дефинитивно. Заседанието се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвиненият и правосъдната зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР