Пловдивският апелативен съд със свое решение потвърди присъдата по делото

...
Пловдивският апелативен съд със свое решение потвърди присъдата по делото
Коментари Харесай

36 г. затвор за баща и син заради убийството в Нареченски бани

Пловдивският апелативен съд със свое решение удостовери присъдата по делото за убийството в село Нареченски бани, за което подсъдимият Севдалин Боюклиев е наказан на 20 години отнемане от независимост, а синът му Марин Боюклиев - на 16 години отнемане от независимост.

През предходната година окръжният съд ги призна за отговорни за това, че на 21.03.2018 година, в село Нареченски бани, в съучастничество, като съизвършители, съзнателно са умъртвили Венцислав Младенов, като гибелта му е настъпила по изключително непосилен метод и действието е осъществено с особена свирепост. Тялото е открито в пластмасов резервоар за боклук, пренебрегнат в реката на 4 километра от селото по посока Смолян.

Подсъдимите, посредством своите бранители, апелираха присъдата пред Пловдивския апелативен съд. Подсъдимият Севдалин искаше да бъде приет за почтен и оневинен, тъй като не е взел участие в убийството. Подсъдимият Марин настояваше, че действието не е осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за убития метод. Наследниците на потърпевшия упорстваха на Севдалин да бъде наложено наказване пожизнен затвор без подмяна, а на Марин пожизнен затвор.

Апелативният съд, откакто проучва събраните по делото доказателства, одобри, че и двамата подсъдими са взели участие в умъртвяването на Венцислав Младенов. Твърденията, че убийството е осъществено само от Марин, са изрично опровергани.

Деянието е осъществено с особена свирепост, тъй като двамата по невъзмутим метод са довели незаконния си план до дъно. Този извод следва и от държанието им след осъществяване на закононарушението, увиването на потърпевшия в завеса, завързването му с въже, слагането му в пластмасовия бидон и захвърлянето в реката, като преди този момент за тежест е подложен похлупак от шахта за поглъщане на натрупа във водоема.

Като безпричинно е преценено настояването за налагане на наказване пожизнен затвор без подмяна на Севдалин и пожизнен затвор за Марин. В съответния случай осъщественото закононарушение от двамата подсъдими е тежко, само че не може да се одобри, че има признаците да е извънредно, спрямо други действия от същия тип.

Причината за пораждане на спора сред тримата е в породилите се подозрения от страна на Венцислав Младенов по отношение на коректността на подсъдимите в бизнес връзките им. Този спор ескалирал, като в един миг потърпевшият избухнал и пръв почнал да блъска подсъдимия Севдалин.

Решението на Апелативния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд в 15-дневен период от съобщаване на страните за правенето на правосъдния акт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР