Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от окръжните магистрати мерки за

...
Пловдивският апелативен съд потвърди взетите от окръжните магистрати мерки за
Коментари Харесай

Окончателно: Оставиха в ареста измамниците с трюфели

Пловдивският апелативен съд удостовери взетите от окръжните магистрати ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на трима мъже, двама от които са италиански жители.

47-годишният Ростислав Савов, Пабло Реа, на 42 година, и Антонио Мачиоче, на 67 година, бяха арестувани при интервенцията на ДАНС и “Икономическа полиция ” на бул. “Марица-север ” в Пловдив на 22 юни. Те са упрекнати за данъчни измами с трюфели.

Срещу тях са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на данъчни закононарушения - отбягване установяването и заплащането на налози в изключително огромни размери при реализиране на активност за закупуване и експорт на трюфели. Групата е работила в интервала 2022 година – 2023 година с користна цел – да се извличат незаконно облаги посредством недекларирането и незаплащането на дължимите налози. Всеки от членовете на проведената незаконна група е изпълнявал съответни дейности и задания в границите на групата – обезпечаване на средства, предаване на средствата и след това – набиране в страната ни на трюфели и изнасянето им за Италия. Всеки от тях е имал ясни отговорности, функционалности и отговорности, като са работили при цялостна нелегалност. И тримата не са осъждани до в този момент. За действията, в които са упрекнати, законът планува затвор от 3 до 10 години.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР