Пловдивският апелативен съд потвърди решението за предаване на българския гражданин

...
Пловдивският апелативен съд потвърди решението за предаване на българския гражданин
Коментари Харесай

Служител в кол център запалил немци с 1,7 млн. евро

Пловдивският апелативен съд удостовери решението за предаване на българския жител Н.А. на правосъдните управляващи във Федерална република Германия за осъществяване на наказателно произвеждане. Срещу него е издадена европейска заповед за арест от Районния съд в Бамберг.

Според посоченото в заповедта, Н.А. от април 2020 година до юли 2021 година работил в колцентър в София за комерсиална платформа.

Правейки погрешни изказвания по телефон и е-поща, работещите за платформата подвеждали клиенти в Лайпциг, Берлин и други обитаеми места в Германия да влагат огромни суми в разнообразни финансови принадлежности.

Депозираните потребителски средства неотложно били разпределяни в комплицирана мрежа за пране на пари, ситуирана в цяла Европа.

Немските управляващи настояват, че Н.А. предизвикал вреда на 40 потърпевши лица, която е на обща стойност 1 700 000 евро.

Поради това апелативните съдии не одобриха изказванията, направени в митинга на Окръжна прокуратура – Стара Загора и жалбата на желаното лице, че в европейската заповед за арест не е разказано тъкмо обвиняването, повдигнато против Н.А. и следва да се откаже осъществяването и.

Прокурорът от Апелативна прокуратура – Пловдив съобщи, че не поддържа митинга, а решението на Окръжния съд в Стара Загора, за предаване на лицето, следва да се удостовери.

От управляващите в Германия са получени писмени гаранции, че след чуване на желаното лице, то ще бъде върнато в България на наш граничен пункт, за изтърпяване на наложеното наказване, в случай че бъде прието за отговорно по повдигнатото обвиняване.

Съдът одобри, че въпреки активността да е отчасти осъществена на територията на страната ни, във Федерална Република Германия към този момент е формирано и се води наказателно произвеждане за закононарушения против немски жители, които са довършени в Германия.

В заповедта категорично е посочено, че измамите са реализирани, чрез далечен достъп сред причинителя и потърпевшите, които са извънредно и единствено жители на Германия, в която страна са настъпили и вредите за тях.

Спрямо Н. А. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, до привършване процедурата му по предаване.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Това е втори български жител, който Апелативен съд – Пловдив предава въз основа на европейска заповед за арест, издадена от Районен съд Бамберг с идентично обвиняване.

През октомври предходната година на немските правосъдни управляващи беше предаден И. Т.

И по този случай магистратите одобриха, че в България не е формирано наказателно произвеждане по отношение на желаното лице и следва да се отдаде приоритет на наказателната пълномощия на издаваща заповедта страна – Германия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР