Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на окръжния съд от 2,4

...
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на окръжния съд от 2,4
Коментари Харесай

Потвърдиха присъдата от 2,4 години затвор за Катя Лерца, която уби пътен полицай

Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата на окръжния съд от 2,4 години затвор за Катя Лерца . На 13 май предходната година тя прегази и умъртви пътния служител на реда Делян Палазов в Пловдив.
2 години и 4 месеца затвор за Катя Лерца, прегазила служител на реда Делото се водеше по съкратена процедура
Осъдената Катя Лерца е лишена и от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от 4 години. В решението си апелативните магистрати са показали, че изрично не одобряват тезата на отбраната за съпричиняване на злополуката от страна на убития служител на реда. Малко преди удара Катя Лерца е управлявала джипа си с близо 90 километра в час, при ограничаване от 50 километра.

В решението си съдиите са показали, че изрично е опровергана тезата на отбраната за съпричиняване на злополуката от страна на служителя на реда. В момента, в който е бил прегазен, Делян Палазов е спирал за инспекция различен автомобил, движещ се пред този на подсъдимата.

Според Апелативния съд служителят на реда от задоволително огромно разстояние е подал знак със стоп-палка и действително е бил забележим за Катя Лерца.

Апелативният съд отхвърли настояването за условно наказване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР