Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Николай Накев, убил жестоко

...
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Николай Накев, убил жестоко
Коментари Харесай

Апелативният съд в Пловдив безкромисен към Николай, убил жена си след спор за ракия

Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата на Николай Накев, умъртвил грубо жена си в Шекера през лятото на 2021 година. 
Прочетете още
На 11 май тази година, 48-годишният  Николай беше наказан от пловдивския Окръжен съд на 17 години отнемане от независимост  при първичен непоколебим режим и наказване да заплати 4 788 лв. разноски за експертизи по делото.

В началото на ноември 2022 година, наказаният за убийството на жена си в условия на домашно принуждение, апелира присъдата си и изиска по-лека наказване за осъщественото закононарушение, но те не бяха почетени от апелативните магистрати.

В доводите си бранителите на Накев настояват, че пловдивчанинът не е желал да убива жена си и, че не е имало домашно принуждение. Адвокатите желаеха преквалификация на обвиняването и по-лека присъда.

Макар настояванията на отбраната да останаха неуважени, решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.

В хода на процеса, самият Накев неведнъж посочи и пред първоинстанционния съд, че изцяло признава виновността си, само че отхвърля да е имало домашно принуждение. Относно съдбовната вечер, той съобщи, че е удрял жена си, само че не е желал да я убива и доста я е обичал, въпреки постоянно да са се карали.

Според обвинителният акт при случая на 28 юли 2021 година вечерта, семейство Накеви били в жилището си в квартал „ Изгрев “. Те използвали солидно количество алкохол, като съгласно съседи това се случвало съвсем всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа кавга.  Причината - дамата издърпала чашата с ракия от ръката на брачна половинка си и я изпила.  Накев почнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището. Побоят траял и в спалнята, където след това е било открито тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били извънредно жестоки.  Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Накев сам се е обадил на телефон 112. Медиците само установили гибелта на дамата. В следствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай самичък е признал за абсурда и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули абсурда, само че не реагирали, защото били привикнали със фамилните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има голям брой контузии, раздран черен дроб и кръвоизливи, което се удостовери и от съдебно-медицинската експертиза.

По време на предходните съвещания, преди оповестяване на присъдата от първоинстанционния съд, Самият Накев изясни, че  по време на абсурда му е паднало пердето и не е разсъждавал какво прави . Двамата с Мария са имали връзки с непрекъснати провокации, градени дълго обратно във времето.

Делото против Николай мина през голям брой обрати и даже беше рестартирано един път, а самият Накев неведнъж съобщи, че без жена му животът му свърши.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР