Пловдивският апелативен съд потвърди присъда от 13 години и 4

...
Пловдивският апелативен съд потвърди присъда от 13 години и 4
Коментари Харесай

Лекарският син, убил жестоко приятелката си в Пловдив, дълго ще търка нара в затвора

Пловдивският апелативен съд удостовери присъда от 13 години и 4 месеца отнемане от независимост за Таньо Танев, постановена от Пловдивския областен съд. Танев, който е наследник на прочут доктор в града под тепетата, е приет за отговорен в убийството на приятелката му Мариела Т. което е осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

БЛИЦ напомня, че на 30.01.2017 г. в жилището си в Пловдив след приложимост на солидно количество алкохол Таньо Танев съблякъл дамата гола и я пребил до гибел в банята. Причината - не се подчинила на заповедта му да измие банята, откакто занаятчия оправил малко преди този момент бойлера. След зверството Танев това траял да пие. Час и половина по – късно звъннал на телефон 112 и съобщил за случилото се. Пристигналите лекари от „ Спешна помощ “ единствено установили гибелта на Мариела.

Таньо Танев е съден седем пъти преди убийството.

Според апелативните магистрати вярно Окръжния съд е определил наказване от 20 години отнемане от независимост и го е понижил с една трета на 13 години и 4 месеца затвор поради признанието на подсъдимия и извършеното кратко правосъдно разследване.

Уважени са гражданските искове за претърпени болки и премеждия в размер по 100 000 лв. за майката и сина на потърпевшата.

Решението не е дефинитивно е предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд в 15-дневен период.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР